Sprzedam, kupię, zamienię

Off topic.

Moderatorzy: Bartosz, Dobromir, gharvelt, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Quasarsphere
epka kompaktowa

Post autor: Quasarsphere »

Z powodów osobistych podjąłem decyzję likwidacji mojej kolekcji płyt kompaktowych. Moje zbiory zawierają muzykę z gatunku rocka, jazzu i muzyki elektronicznej. Jest to zakres ponad 200 oryginalnych nagrań od lat 60-tych do lat 90-tych, w tym wiele płyt z kanonu miłośników muzyki na tym forum. Część z nich to poszukiwane przez mnie przez wiele lat rarytasy. Szkoda żeby stały nieużywane, albo się zmarnowały. Dlatego dla chętnych mogę przesłać pelną listę moich zbiorów. Napiszcie proszę na priv, albo na adres email: aleksander.jurczenko@gmail.com

Wiele z nich jest w stanie idealnym, mniejsza cześć nieco zmęczona, ale w pełni sprawnie działa w odtwarzaczu. Myślę że ceny mógłbym uzgodnić wspólnie z osobami chętnymi.
Awatar użytkownika
Tarkus
box z pełną dyskografią i gadżetami
Kontakt:

Post autor: Tarkus »

Wrzuć listę tu albo gdzieś na sieć, będzie chyba łatwiej :)
If you don’t love RoboCop, then you are a Nazi and support terrorism.
Na Discogsach
Awatar użytkownika
crescent
zremasterowany digipack z bonusami

Post autor: crescent »

Porada dnia dla tych, którzy trzymają jeszcze na strychach i innych schowkach stare kasety, na które nagrywali w latach 80-90. To dosyć chodliwy towar obecnie. Jeżeli macie tego sporo (zwłaszcza chromówki i metalówki), można wziąć na aukcjach całkiem przyzwoite pieniądze. A i prowizja Allegro umiarkowana: 5% w dziale nośniki.
Awatar użytkownika
Tarkus
Kontakt:

Post autor: Tarkus »

Chrom to metal, więc pewnie chodziło ci o żelazówki (FE) :) Rozumiem, że pewnie chodzi o kasety czyste?
If you don’t love RoboCop, then you are a Nazi and support terrorism.
Na Discogsach
Awatar użytkownika
[Rad nierad]
longplay

Post autor: [Rad nierad] »

Tarkus pisze:Chrom to metal, więc pewnie chodziło ci o żelazówki (FE) :)
Żelazówka = typ I, metalówka = typ IV.
Pisanie może być dla kogoś formą, w której najlepiej się czuje, ale to jeszcze nie powód, żeby pisać.
Sławomir Mrożek
Awatar użytkownika
crescent

Tarkus pisze:Chrom to metal, więc pewnie chodziło ci o żelazówki (FE) :) Rozumiem, że pewnie chodzi o kasety czyste?
Co do rozróżniania rodzajów metali w przypadku kaset, to Radek już podpowiedział. Dodam, że chromówka to typ II. Oczywiście wypada zaoferować jako czyste z przyczyn formalnych. Ja deklarowałem, że nagrane raz lub dwa, często opisane na wkładkach i naklejkach. I tak poszły jak świeże bułeczki.
Awatar użytkownika
Leptir
box

Post autor: Leptir »

Dobrze wiedzieć, mam tego całe pudło w piwnicy, a magnetofonu już nie posiadam. Najwięcej żelazówek, ale chromy i metale też się znajdą. Wszystkie nagrane, ale zdecydowana większość tylko raz.
„You can be in paradise only when you do not know what it is like to be in paradise. As soon as you know, paradise is gone.” (John Gray)
Awatar użytkownika
crescent

Swojego Technicsa, który wymagał tylko niewiekiego nakładu i konserwacji sprzedałem za 60 zł, czyli równowartość 6-ciu używanych chromówek :). Używane żelazówki chodzą w przedziale: 2-4 zł, chyba, że jakieś rzadkie, wtedy nawet i po 15-20 zł. Metale (typ IV) po 20-30 zł. Za circa 200 szt. wziąłem 1400 zeta, więc mogłem sobie pozwolić np. na zakup ubiegłorocznego boxu Art Zoyd i zostało jeszcze na waciki dla żony :wink:.
Mowa o kasetach z importu, choć jak ktoś ma czyste, nie nagrywane nigdy Stilony np. Ferrum Forte, to też parę zł weźmie.
Awatar użytkownika
WOJTEKK

Post autor: WOJTEKK »

Mam całe pudło taśm... jakieś 200 sztuk...
Nie ma ludzi niezastąpionych. Oprócz The Rolling Stones.

http://artrock.pl/
Awatar użytkownika
Leptir
box

Post autor: Leptir »

U mnie praktycznie same importowane, głównie BASFy i TDK.
„You can be in paradise only when you do not know what it is like to be in paradise. As soon as you know, paradise is gone.” (John Gray)
Awatar użytkownika
WOJTEKK

Post autor: WOJTEKK »

U mnie najwięcej chromów i żelazów i też same maxelle tdk, basf
Nie ma ludzi niezastąpionych. Oprócz The Rolling Stones.

http://artrock.pl/
Awatar użytkownika
crescent

No to powodzenia Panowie! Odkurzyć, ładnie opisać, zrobić foty i niech idzie towar do ludzi, którym to sprawia frajdę, bo przecież wyrzucić szkoda.
Awatar użytkownika
Jakuz

Post autor: Jakuz »

Sam bym chętnie nabył ze 20 chromówek w dobrym stanie :)
Awatar użytkownika
Białystok
box

Post autor: Białystok »

Kolega z pracy ma kasety ale tzw. oryginalne na zbyciu. Takie też chodzą, a może ktoś chce?
Awatar użytkownika
mir
remaster

Post autor: mir »

crescent pisze:No to powodzenia Panowie! Odkurzyć, ładnie opisać, zrobić foty i niech idzie towar do ludzi, którym to sprawia frajdę, bo przecież wyrzucić szkoda.
Jakies 20 lat temu wystawilem na trawnik przed domem pare pudelek z kasetami (2 tys z okladem). Znikaly przez trzy dni ale mialem ulge oraz troche miejsca w domu na inne proznosci.

pzdr

mir
ODPOWIEDZ