Sprzedam, kupię, zamienię
Moderatorzy: Bartosz, Dobromir, gharvelt, Moderatorzy
- Quasarsphere
- epka kompaktowa
Z powodów osobistych podjąłem decyzję likwidacji mojej kolekcji płyt kompaktowych. Moje zbiory zawierają muzykę z gatunku rocka, jazzu i muzyki elektronicznej. Jest to zakres ponad 200 oryginalnych nagrań od lat 60-tych do lat 90-tych, w tym wiele płyt z kanonu miłośników muzyki na tym forum. Część z nich to poszukiwane przez mnie przez wiele lat rarytasy. Szkoda żeby stały nieużywane, albo się zmarnowały. Dlatego dla chętnych mogę przesłać pelną listę moich zbiorów. Napiszcie proszę na priv, albo na adres email: aleksander.jurczenko@gmail.com
Wiele z nich jest w stanie idealnym, mniejsza cześć nieco zmęczona, ale w pełni sprawnie działa w odtwarzaczu. Myślę że ceny mógłbym uzgodnić wspólnie z osobami chętnymi.
Wiele z nich jest w stanie idealnym, mniejsza cześć nieco zmęczona, ale w pełni sprawnie działa w odtwarzaczu. Myślę że ceny mógłbym uzgodnić wspólnie z osobami chętnymi.
Porada dnia dla tych, którzy trzymają jeszcze na strychach i innych schowkach stare kasety, na które nagrywali w latach 80-90. To dosyć chodliwy towar obecnie. Jeżeli macie tego sporo (zwłaszcza chromówki i metalówki), można wziąć na aukcjach całkiem przyzwoite pieniądze. A i prowizja Allegro umiarkowana: 5% w dziale nośniki.
- [Rad nierad]
- longplay
Co do rozróżniania rodzajów metali w przypadku kaset, to Radek już podpowiedział. Dodam, że chromówka to typ II. Oczywiście wypada zaoferować jako czyste z przyczyn formalnych. Ja deklarowałem, że nagrane raz lub dwa, często opisane na wkładkach i naklejkach. I tak poszły jak świeże bułeczki.Tarkus pisze:Chrom to metal, więc pewnie chodziło ci o żelazówki (FE)Rozumiem, że pewnie chodzi o kasety czyste?
Dobrze wiedzieć, mam tego całe pudło w piwnicy, a magnetofonu już nie posiadam. Najwięcej żelazówek, ale chromy i metale też się znajdą. Wszystkie nagrane, ale zdecydowana większość tylko raz.
„You can be in paradise only when you do not know what it is like to be in paradise. As soon as you know, paradise is gone.” (John Gray)
Swojego Technicsa, który wymagał tylko niewiekiego nakładu i konserwacji sprzedałem za 60 zł, czyli równowartość 6-ciu używanych chromówek
. Używane żelazówki chodzą w przedziale: 2-4 zł, chyba, że jakieś rzadkie, wtedy nawet i po 15-20 zł. Metale (typ IV) po 20-30 zł. Za circa 200 szt. wziąłem 1400 zeta, więc mogłem sobie pozwolić np. na zakup ubiegłorocznego boxu Art Zoyd i zostało jeszcze na waciki dla żony
.
Mowa o kasetach z importu, choć jak ktoś ma czyste, nie nagrywane nigdy Stilony np. Ferrum Forte, to też parę zł weźmie.

Mowa o kasetach z importu, choć jak ktoś ma czyste, nie nagrywane nigdy Stilony np. Ferrum Forte, to też parę zł weźmie.
Jakies 20 lat temu wystawilem na trawnik przed domem pare pudelek z kasetami (2 tys z okladem). Znikaly przez trzy dni ale mialem ulge oraz troche miejsca w domu na inne proznosci.crescent pisze:No to powodzenia Panowie! Odkurzyć, ładnie opisać, zrobić foty i niech idzie towar do ludzi, którym to sprawia frajdę, bo przecież wyrzucić szkoda.
pzdr
mir