Po dłuższej, wakacyjnej przerwie trochę nowości płytowych u mnie. W pierwszej kolejności uzupełniam dyskografię New Model Army na fizycznych nośnikach. Wstyd przyznać, ale dotychczas miałem tylko pierwsze 6 płyt do 1993 roku. Niestety, część płyt jest trudno dostępna. Zatem nadrabiam z tego, co jest dostępne:
New Model Army - Carnival (2005)
New Model Army - Between Dog and Wolf (2013)
New Model Army - Between Wine and Blood (2014)
New Model Army - Winter (2016)
New Model Army - From Here (2019)
Flash & The Pan - Flash & The Pan (1978)
Frank Zappa/The Mothers of Invention - Freak Out! (1966)
Wszystko CD.
No i właśnie. Zapomniałem o płycie Flash & The Pan w plebiscycie roku 1978! Będą głosy!
Dziś przyszło zamówienie z Amazon. Moja pierwsza autorska płyta Braxtona na CD - no i typowe dla Braxtona oznaczanie utworów symbolami, opisującymi ich charakter. Ciekawe, czy prócz Braxtona ktoś jeszcze to ogarnia
CDs: Ultra-Lounge Volume Nine - Cha-Cha De Amor: From Mamboland to Bossa Novaville! compilation Ultra-Lounge Volume Two - Mambo Fever: Samba! Rhumba! Hot Cha-Cha-Cha! compilation Sugar Sugar - The Birth Of Bubblegum Pop 3cd compilation
CDs: A History Of The Jazz Guitar - Hittin' On All Six 4cd compilation Chico Hamilton Quintet - With Strings Attached / The Three Faces Of Chico 2 LPs on 1 cd Henry Mancini - The Big Latin Band Of Henry Mancini / The Latin Sound Of Henry Mancini 2 LPs on 1 cd Pete Rugolo And His Orchestra - Adventures In Rhythm Pete Rugolo And His Orchestra - TV Top Themes [TV Top Themes / Behind Brigitte Bardotte] 2 LPs on 1 cd Paul Desmond - From The Hot Afternoon 6 bonus tracks