Zapowiedzi koncertów

Forum podstawowe.

Moderatorzy: gharvelt, Bartosz, Dobromir, Moderatorzy

Awatar użytkownika
B.J.
box z pełną dyskografią i gadżetami

Re: Zapowiedzi koncertów

Post autor: B.J. »

Mejla dostałem.
Piątek, 26 maja 2023 r.

W dniach 7-10 czerwca br. na terenie Stoczni Gdańskiej ma się odbyć pełen bluźnierczych zespołów Mystic Festival.

Co najbardziej oburzające, to właśnie w Boże Ciało (8 czerwca) ma zagrać satanistyczny „Behemoth”, gloryfikujący obrzydliwość i świętokradztwo „Ghost” oraz naśmiewający się z konsekracji zespół „Hostia”.

Czy pamiętasz publiczne rozszarpanie Pisma Świętego przez zadeklarowanego satanistę Adama „Nergala” Darskiego podczas koncertu Behemotha?

Po raz kolejny „Nergal” i spółka chcą znieważać Matkę Bożą, pochwalać grzech Sodomy i Gomory, a także bunt Lucyfera.

Dosyć tego!

Przygotowaliśmy petycję do właścicieli terenów Stoczni Gdańskiej o anulowanie antykatolickiego Mystic Festival.

Oczekujemy natychmiastowej interwencji, aby nie doszło do bluźnierczego festiwalu.

Podpisz petycję „Szatan nie ma żadnych praw! NIE dla bluźnierczego terroru Mystic Festival!”

Podczas gdy miliony katolików w Polsce będą oddawać cześć Panu Jezusowi w Najświętszym Sakramencie na procesjach eucharystycznych, w Stoczni Gdańskiej zamierzają bluźnić Bogu, wychwalać bunt Lucyfera, sadyzm, samobójstwa i dewiacje seksualne.

Organizacja Mystic Festival wpisuje się w wielką akcję dywersji ideologicznej, która prowadzona jest w Polsce od 1989 roku.

Jej celem jest zniszczenie religijnych i moralnych podstaw państwa i narodu polskiego, a zwłaszcza polskiej młodzieży.

Wśród zespołów, które mają wystąpić na tym festiwalu są m.in.:

- Behemoth łączący demoniczną oprawę muzyczną z satanistycznymi tekstami, np. Lucyferze, módl się za nami („Lucifer Ora Pro Nobis”) czy Amen będący świętokradzką wersją modlitwy „Zdrowaś Maryjo”.

- Ghost „nagrywa i wykonuje popowe hymny, które gloryfikują i sławią to, co obrzydliwe i świętokradcze” (ich własny opis).

- Danzig – z satanistycznymi tekstami i okładkami albumów.

- Watain – trącące okultyzmem rytuały sceniczne, liczne odwołania do szatana

- Grave (po polsku: „Grób”) – upodobanie do obrzydliwości, tematyka cmentarna

- Carpathian Forest – w tekstach sadyzm, samobójstwa i dewiacje seksualne.

Oraz zespoły o nazwach: Lucifer, Hell:on, Dom zły, Hostia.

Dlatego należy pilnie podpisać petycję „Szatan nie ma żadnych praw! NIE dla bluźnierczego terroru Mystic Festival!” którą prześlemy w Twoim imieniu do właścicieli terenów Stoczni Gdańskiej!
Podpisz Petycję!
W trakcie tego festiwalu tysiące nieświadomych zagrożenia młodych ludzi zostanie zdeprawowanych pochwałą zła i przemocy, nienawiścią do Boga i pogardą dla wszystkiego, co święte.

Nie możemy dopuścić, żeby ten skandaliczny festiwal się odbył, ponieważ toruje on drogę do buntu i nienawiści wobec państwa i porządku publicznego.

Udostępnij petycję znajomym

PS: apelujemy do właścicieli terenów Stoczni Gdańskiej o anulowanie antykatolickiego Mystic Festival.

Dołącz do protestu i podpisz petycję!
esforty
limitowana edycja z bonusową płytą

Post autor: esforty »

Zgrywasz się :?: :!: :?
Nie ma takiego naleśnika, który nie wyszedłby na dobre. H. Murakami
Awatar użytkownika
B.J.

Nie. Nie mam czasu na tworzenie takich treści.
Ale pomyślałem, że pasuje do tego wątku. :)
Awatar użytkownika
SafeMan
maxi-singel kompaktowy
Kontakt:

Post autor: SafeMan »

Szkoda, że mi nie pasuje termin, bo mnie właśnie zachęcili do pójścia :D
Awatar użytkownika
Gacek
limitowana edycja z bonusową płytą

Post autor: Gacek »

- Danzig – z satanistycznymi tekstami i okładkami albumów.
O kurde ale gościa wyświetlili. A ja myślałem że to młodszy brat Elvisa a okładkowa czaszka to z bizona :roll:
Awatar użytkownika
gharvelt
zremasterowany digipack z bonusami

Post autor: gharvelt »

Inkwizytor pisze: 27.05.2023, 12:00 Podejrzewam, że ten post zostanie usunięty ( przy okazji pozdrawiam "decydentów" - którzy mnie zablokowali w kilku tematach na forum - a nie mieli jaj czy męskiej przyzwoitości by uczciwie o tym napisać lub wyjaśnić co ich "ubodło" - potraktowali jak pętaka - ale to Panowie działa w obie strony )
Powinienem ten post usunąć (a także dyskusję, którą wywołuje), z oczywistych względów. Wyjątkowo nie zrobię tego, natomiast kilka uwag:
1) proszę nie wyjeżdżać z offtopami, w tym wątku piszemy o planowanych koncertach, nie o ministrze edukacji, ambonach czy rządach. W ogóle proszę darować sobie takie tematy.
2) nie wiem, o które zablokowanie (w jakich tematach? kiedy?) chodzi, natomiast z mojej strony wygląda to tak, że w ostatnich tygodniach nie usuwałem żadnych postów ani nikogo nie blokowałem. W przeszłości to się zdarzało, owszem, jednak zazwyczaj przedstawiałem swoje działania publicznie. Zastrzegłem też niegdyś w wątku administracyjnym, że mogę kasować pewne wpisy bez ostrzegania czy wyjaśniania - chodzi o ewidentne łamanie zasad, zwłaszcza recydywę. Jeśli pozostali członkowie administracji/moderacji mają podobne podejście, w pełni to popieram.
3) dalsze zaśmiecanie tego wątku wpisami nie na temat będzie kasowane.
Crazy

Post autor: Crazy »

Kupiłem właśnie bilety na Black Country, New Road. 23 października w klubie Niebo.
jeżeli nam zabraknie sił
zostaną jeszcze morze i wiatr
Awatar użytkownika
Paweł
longplay

Post autor: Paweł »

Gdy przeglądałem wątek afrykański, to przypomniało mi się o African Beats Festival. Tegoroczna edycja odbędzie się już za kilka tygodni, w dniach 11-13 sierpnia, w Kawęczynie.

Line Up

W tym roku zagrają m.in. lubiany na FD polski zespół The Overview Effect (OvE), Seun Kuti (syn Felka) wraz z grupą Egypt 80, czy świętująca 50-lecie istnienia Orchestra Baobab z Senegalu.

PS. Niestety, ale także tym razem zabraknie Imarhan. Zespół miał wystąpić już rok temu, ale z nieznanych powodów nie zagrał. Organizatorzy zapowiadali, że będą chcieli zaprosić ich na tegoroczną edycję, ale tym razem na przeszkodzie stanęły (być może?) względy logistyczne — kilka dni przed African Beats Festival muzycy zakończą trasę po Stanach.
Planuję przesłuchać wszystkie płyty, jakie kiedykolwiek nagrano. Niemożliwe? Cóż, przynajmniej będę próbował.
Crazy

Pamiętam, że w zeszłym roku wpisałem African Beats '23 na listę do pamiętania, i pamiętałem, ale z różnych względów (nie tylko braku znanych mi zespołów), postanowiłem jednak zrezygnować.

Zrezygnuję też z jechania jutro (właśnie znalazłem info!) na koncert Motion Trio w miejscowości Pranie na Mazurach.

Ale widzę, że mają koncert 6 października w Bielsku-Białej, i to z Możdżerem. Maciek, może to będzie ta okazja na te zaległe piwa? ;-)
jeżeli nam zabraknie sił
Awatar użytkownika
Maciek
box

Post autor: Maciek »

Crazy pisze: 05.08.2023, 22:28 Ale widzę, że mają koncert 6 października w Bielsku-Białej, i to z Możdżerem. Maciek, może to będzie ta okazja na te zaległe piwa? ;-)
Brzmi jak plan! Podbiję licytację i zaproponuję na dzień po koncercie wycieczkę Szyndzielnia-Klimczok-Błatnia. :)
Adoptuj, adaptuj i ulepszaj.
Crazy

Wiatr od Klimczoka wieje!

Bardzo mi się to podoba, z tym, że może wystapić zong w postaci całkowicie zaplanowanego mi odgórnie weekendu - jeden taki w październiku będzie, choć akurat wątpię, żeby ten. Trzymajmy kciuki za dobrą synchronizację planów ;-)
jeżeli nam zabraknie sił
Crazy

Crazy pisze: 19.12.2022, 10:04
akond pisze: 16.11.2022, 13:58
Sissoko, Ballaké; Einaudi, Ludovico - Diario Mali
Bardzo ciekawe spotkanie, stylistycznie i brzmieniowo album unikalny. Wirtuoz kory plus minimal-piano.
Słuchając tego, nie mogłem oprzeć się wrażeniu pokrewieństwa z Yannem Tiersenem i muzyką do Amelii...
O, chyba nawet nie bez kozery, bo:

Grają razem!
jeżeli nam zabraknie sił
Awatar użytkownika
Maciek
box

Post autor: Maciek »

Być może kogoś zainteresują takie darmowe koncerty w tajemniczym lesie na Śląsku:

19.08 Gaap Kvlt, Tomasz Mreńca
20.08 Nanook of the North, Piotr Kurek
26.08 Michał Wolski, Jacaszek
27.08 Tonallaxe, DTEKK (Up to Date Festival)

Więcej o idei tych terapeutycznych sesji:
https://katowice.naszemiasto.pl/natura- ... c1-9419321
Adoptuj, adaptuj i ulepszaj.
Crazy

Ogłoszenia koncertowe ;-)

Dziś byłem w Łazienkach na chopinowskim, po raz pierwszy tego lata, ale przed nami jeszcze kilka głośnych nazwisk, m.in. Charles Richard-Hamelin 10 września o 12:00.

1 października w Amfiteatrze Bemowo smakowicie zapowiadające się wydarzenie pod hasłem: Koncert muzyki Ludovico Einaudi i Yanna Tiersena przy świecach, o dziwo wcale nie drogie (100 zł).

6 października wybieram się, o ile się uda, do Bielska-Białej na koncert akordeonowego tria Motion Trio, na które mnie natchnął Maciek i mam nadzieję go tam spotkać, a tam grają w dodatku z Możdżerem.

Potem tydzień z biletami posiadanymi, a więc:
23 X - Black Country, New Road w Niebie
25 X - P.J.Harvey w Palladium

I na maksa bogaty listopad. Na razie widzę:

15 XI - Glen Hansard w Palladium
w dniach 22, 24 i 26 XI koncertuje w różnych miastach Beth Hart, co prawda nie ma jej w Warszawie (Szczecin, Wrocław, Gdynia), ale nie zrezygnowałem jeszcze
w klubie Niebo dwie gratki dzień po dniu:
24 XI William Basinski, co prawda do słuchania ambientów za bardzo się nie nadaję, ale na żywo... kusi :!:
25 XI Hidden Orchestra, może namówię tatę, pożyczałem kiedyś od niego płytę...

i żeby nie rozpłynąć się w dziwnych klimatach - 26 XI w Palladium Luxtorpeda i na to już dziś ostrzę sobie zęby!
jeżeli nam zabraknie sił
Awatar użytkownika
B.J.

W najbliższy piątek w Bielsku-Białej Boney M. i impreza w stylu 70s:
https://bielsko.biala.pl/aktualnosci/51 ... lska-biale :)
ODPOWIEDZ