1) Trochę grzebałem ostatnio w panelu, próbując rozwiązać irytujące (przynajmniej mnie) pokazywanie obecności botów indeksujących. Niestety, optymalnego wyjścia nie znalazłem. Tymczasowo dezaktywowałem część z nich. Potraktowanie ich jak użytkowników i modyfikacja w "profilu" nie działa, a usunięcie nazwy co najwyżej sprawi, że będą widoczne jako "goście". Jeśli ktoś ma wiedzę albo pomysł, co tutaj można jeszcze podziałać, będę wdzięczny za sugestie. Ponadto dziś zaobserwowałem nadmiarową aktywność "gości" na FD - czasem nawet ok. 80-100 w danej chwili; mam nadzieję, że nie przyczyniłem się do żadnych nieprawidłowości

2) Odkrywając nowe możliwości techniczne Forum po upgradzie z października zauważyłem, że mogę już skutecznie rozwiązywać problem zablokowanych nicków oraz postów pisanych przez danych użytkowników na różnych loginach. Odblokowanie miałem okazję przetestować, tego drugiego natomiast jeszcze nie, ale jestem chętny do działania. Co prawda proste połączenie nicków nie jest możliwe, natomiast jeśli ktoś chce np. odzyskać dawny nick i/lub wszystkie swoje posty na Forum mieć pod jednym loginem, jestem w stanie obejść brak takiej opcji poprzez serię modyfikacji. Temat jest zbyt poważny, żebym tutaj coś zmieniał sam, bez decyzji osób zainteresowanych, dlatego jeśli znajdzie się ochotnik (bądź ochotnicy), proszę pisać. Niewykluczone, że sam też się do kogoś odezwę w tej sprawie.