WOJTEKK pisze:
Kolejka XXIII
Cracovia Warta 1x szykuje się nudna piła z remisem w poincie.
Nie oglądałem - to nie wiem. Ponoć nie było to wielkie widowisko. Pudło.
WOJTEKK pisze:
Ruch Piast x2 mistrzowie remisów - jak wyżej
Coś z Piastem nietęgo, zbierają oklep za oklepem. Jak tak będą grać, to polecą z ligi. Wydaje się, że Wuko się chyba już tam zużył... Pudło
WOJTEKK pisze:
Górnik Jagiellonia 1x Jaga ma w nogach ciężki mecz z Koroną, a Górnik chce się odkuć za wpadkę w Łodzi
A słowo ciałem się stało... Jaga w łeb... Trafiony
WOJTEKK pisze:
Śląsk Widzew 1x zobaczymy, to może być wszystko...
Nie oglądałem - byłem na Klubie Muzycznym. Ale faktycznie ponoć było wszystko, łącznie z wkurzonymi na sędziego Widzewiakami i brzuchem Esposito. Trafiony
WOJTEKK pisze:
Legia Pogoń x2 obie drużyny grają "radosny" futbol, chociaż Legia "radośniejszy" - tym razem 4:3 dla Pogoni?
No i remis, zbyt dużo "radosnego" futbolu nie było, ale pod bramką Legia jak zwykle nieco zawaliła. Za to asysta Józka - mniodzio! Ale to Pogoń może być bardziej zadowolona, bo nie tyle zdobyła 1 punkt, co Legia straciła 2. Trafiony
WOJTEKK pisze:
ŁKS Puszcza 1x raczej ŁKS, bo kiedyś musi coś wygrać, a z Puszczą to mu będzie najmniej trudno. Bo z Ruchem grał.
Nawet ciekawy mecz, duzo goli, oba zespoły starały się jednak grać w piłkę - Puszcza poległa i dalej się z strefy spadkowej nie wygrzebała, a Ruch jakby gonić zaczynał... Trafiony.
WOJTEKK pisze:
Zagłębie Korona 1x Korona po ciężkim meczu, może im nie wyjść
I nie wyszło. Chociaż po błędzie sędziego - gol na 1:1 w koćcówce był strzelony prawidłowo. Trafiony
WOJTEKK pisze:
Raków Lech 1x - pary Lechowi pod wodzą Rumaka starczyło na 2 mecze. Raków dostał w PP oklep, jakiego dawno nie dostał. jedni i drudzy pod formą, tyle, że Raków chronicznie, a Lech... też, tyle, że z lekkim ożywieniem kilka tygodni temu.
Wygląda na to, że po 2 meczach Rumakowanie skończyło się, PP już w łeb, teraz srogi oklep od Rakowa, który wreszcie zagrał jak powinien. Trafiony
WOJTEKK pisze:
Radomiak Stal x2 Radomiak nie gra nic. Stal gra. Punkt powinni przywieźć, a nawet trzy.
Jak na poniedziałek, to mecz dość ciekawy, ale Stal zawiodła. Za to Radomiak się spiął i powoli walka o spadek może ich przestać dotyczyć. Pudło
Bilans 6:3. Bramki na mecz - 2,67 - czyli trochę lepiej niż tydzień temu.
Z walki o majstra powoli zaczyna się wypisywać Legia. Z walki o puchary też, co akurat mnie nie cieszy, bo ranking europejski ucierpi. Lech trochę poprężył muskuły, ale już im przeszło.W każdym razie z 6 zespołów czołówki powoli zaczyna się robić 4, a 2 to może. Na dole Ruch się wierzgnął i pewnie liczy że się ze stryczka urwie, bo 4 punkty do bezpiecznego miejsca wcale dużo nie jest. No zobaczymy... Puszcza znowu zawaliła, a moglo być 3 punkty na Korona, która też zawaliła. Tutaj w walkę o spadek zamieszane jest co najmniej 6 zespołów. A nawet 9.