Śmietnik

Forum podstawowe.

Moderatorzy: gharvelt, Bartosz, Dobromir, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Leptir
box

Re: Śmietnik

Post autor: Leptir »

Swego czasu trzeba było na Narodowym robić dodatkowy koncert dla Podsiadły, bo nie wszyscy chętni się załapali. Też mnie to zdumiewa - nie odmawiam mu talentu, ani pomysłu na siebie, ale taka popularność muzyka, który na każdej ze swoich płyt ma ok. 2-3 dobre kawałki to naprawdę niezwykłe. Ale właściwie nie powinno to dziwić w kraju, w którym do miana "największej osobowości artystycznej" pretenduje niejaki Ralph Kaminski. To człowiek, który ma do zaoferowania głównie fikuśne stroje i ogólny image oraz różnej jakości covery. No - ewentualnie jeszcze, czasem nawet niezły taniec na scenie. Nie powinno to zaskakiwać, bo jego własna muzyka nie ma szans w konfrontacji ze słuchaczami. Wiem, co piszę - zadałem sobie trud i wysłuchałem oryginalne utwory Kaminskiego - mimo że nie są jakieś szczególnie długie, to nerwowo spoglądałem na zegarek. Oczywiście to moje prywatne zdanie - innym może się jego muzyka podobać i mają prawo uważać Ralpha za wielką artystyczną osobowość - niestety ja nic w nim dla siebie nie znajduję.
„You can be in paradise only when you do not know what it is like to be in paradise. As soon as you know, paradise is gone.” (John Gray)
Awatar użytkownika
Bednaar
zremasterowany digipack z bonusami

Post autor: Bednaar »

4-33-karaoke.jpg
4-33-karaoke.jpg (89.55 KiB) Przejrzano 2416 razy
vertical_invader
Awatar użytkownika
B.J.
box z pełną dyskografią i gadżetami

Post autor: B.J. »

:D
Awatar użytkownika
Białystok
box

Post autor: Białystok »

Smutne i okołomuzyczne:

Prokuratura postawiła zarzuty muzykowi legendarnego zespołu Kult, Piotrowi M., oraz jego partnerce i jej synowi. Z informacji przekazywanych przez policję wynika, że są oni podejrzani o wyłudzanie pieniędzy od firm ubezpieczeniowych w Polsce na podstawie sfałszowanych dokumentów. Na wniosek prokuratury, sąd zdecydował już o tymczasowym aresztowaniu na 3 miesiące dwóch z zatrzymanych osób: Alexa K. oraz Marty H.-Z.

Jak czytamy w komunikacie warszawskiej policji, funkcjonariusze ze Śródmieścia zatrzymali trzy osoby podejrzane o to, że działając wspólnie i w porozumieniu wyłudzały od firm ubezpieczeniowych odszkodowania za sfingowane zgony w rzekomych wypadkach samochodowych na terenie USA. Policja wyjaśnia, że podejrzani posługiwali się w tym celu podrobionymi, amerykańskimi pieczątkami, dokumentami, wyłudzonymi aktami zgonu oraz rachunkami bankowymi założonymi na członków rodziny, z których wypłacane były pieniądze.
Przestępczy proceder trwał co najmniej od 2021 roku. To wtedy w rzekomym wypadku drogowym na terenie USA "zginęła” pierwsza z osób. Podejrzani na podstawie podrobionych dokumentów wyłudzili akt zgonu, który to z kolei przedstawili w dwóch firmach ubezpieczeniowych, a te na jego podstawie wypłaciły łącznie ponad milion złotych odszkodowania z tytułu zawartych polis na życie.

Rachunki bankowe były zakładane na najbliższych członków rodziny, w tym przypadku na zatrzymanego 37-letniego syna zatrzymanej kobiety i jej matkę. W ten sposób wyłudzono ponad milionów złotych i próbowano wypłacić kolejne 800 000 złotych jednak tym razem zapobiegli temu pracownicy jednego z banków i Policjanci ze śródmiejskiego Wydziału Operacyjno Rozpoznawczego – czytamy w komunikacie policji. W mieszkaniu podejrzanych znaleziono obciążające ich dokumenty, amerykańskie pieczątki urzędowe, telefony komórkowe, karty płatnicze czy pełnomocnictwa do rachunków bankowych.

Portal tvnwarszawa.pl dotarł do informacjo, że podejrzani to: 63-letni muzyk związany z formacją Kult, jego partnerka oraz jej 37-letni syn.

– Po doprowadzeniu do prokuratury zatrzymani Alex K., Marta H-Z. oraz Piotr M. usłyszeli zarzuty popełniania, wspólnie i w porozumieniu, oszustwa w mieniu znacznej wartości, usiłowania oszustwa, podrabiania dokumentów i posługiwania się nimi jako autentycznymi — powiedział portalowi Szymon Banna, rzecznik Prokuratury Okręgowej w Warszawie.

Podejrzanym grozi 10 lat więzienia.
Awatar użytkownika
WOJTEKK
box z pełną dyskografią i gadżetami

Post autor: WOJTEKK »

Kazik go zawiesił w zespole.
Nie ma ludzi niezastąpionych. Oprócz The Rolling Stones.

http://artrock.pl/
ODPOWIEDZ