TVP Kultura oraz inne kanały telewizyjne

lub czasopisma :)

Moderatorzy: gharvelt, Bartosz, Dobromir, Moderatorzy

Crazy
zremasterowany digipack z bonusami

Re: TVP Kultura oraz inne kanały telewizyjne

Post autor: Crazy »

Ja zaś dzisiaj z synami obejrzałem/posłuchałem na tejże Kulturze koncertu Johna Williamsa z orkiestrą, z Berlina, z czasu jakiegoś takiego, że publiczność jeszcze siedziała w maseczkach. Przyjemne, choć nieco benefisowe w charakterze - a może powinienem przyrównać do zbliżającego się wielkimi krokami koncertu noworocznego z Wiednia? Wszyscy zadowoleni z siebie, w klimacie świątecznym, może nieco przejedzeni, po każdym utworze burzliwe brawa, wstawianie, kłanianie się... dynamiki mało ;-) Ale Gwiezdne wojny na koniec zabrzmiały jak trzeba! (Marsz Imperialny jako Marsz Radetzkiego? - analogie wiedeńskie coraz mocniejsze mi się zdają!).
jeżeli nam zabraknie sił
zostaną jeszcze morze i wiatr
esforty
limitowana edycja z bonusową płytą

Post autor: esforty »

Kilka dni wstecz, kanał wyemitował ( pewnie będzie powtarzał) dokument pt. Keith Jarrett. Sztuka improwizacji 2005.
Artysta opowiada trochę o sobie i muzyce, którą tworzy. Jest to lekko kabotyńskie, ale z drugiej strony, nie ma też zbyt wiele filmów dokumentalnych o muzyce jazzowej. Jest też, trochę filmów z koncertów. Zatem warto!
Reżyserował to Mike Dibb, mający spore doświadczenie w realizacji filmów o tematyce skupiającej się na sztuce.
VOD, także ma swojej ofercie.
Nie ma takiego naleśnika, który nie wyszedłby na dobre. H. Murakami
Awatar użytkownika
Layla
kaseta "metalówka"

Post autor: Layla »

esforty pisze: 03.07.2024, 09:22 Kilka dni wstecz, kanał wyemitował ( pewnie będzie powtarzał) dokument pt. Keith Jarrett. Sztuka improwizacji 2005.
Artysta opowiada trochę o sobie i muzyce, którą tworzy. Jest to lekko kabotyńskie, ale z drugiej strony, nie ma też zbyt wiele filmów dokumentalnych o muzyce jazzowej. Jest też, trochę filmów z koncertów. Zatem warto!
Reżyserował to Mike Dibb, mający spore doświadczenie w realizacji filmów o tematyce skupiającej się na sztuce.
Pluję sobie w brodę, że zobaczyłam tylko końcowe piętnaście minut tego dokumentu, ale dopiero od niedawna korzystam z dobrodziejstw telewizora online, a konkretnie TVP Kultury online. Teraz już nie pozwolę sobie na to, by nie załapać się na jakiś dokument muzyczny.
sequencer pisze: 22.12.2023, 10:43 Na vod.tvp.pl jest za darmo film dokumentalny "Zappa":
https://vod.tvp.pl/filmy-dokumentalne,163/zappa,943138
Nie mogę go uruchomić, "Jak widać (błąd 404), coś poszło nie tak…", wtf?
Jak Błyskawica gdy się Dzieciom
Jej istotę naświetla
Prawda musi razić stopniowo
By się nie oślepło –

Emily Dickinson
Awatar użytkownika
sequencer
singel analogowy
Kontakt:

Post autor: sequencer »

Layla pisze: 03.08.2024, 21:49
esforty pisze: 03.07.2024, 09:22 Kilka dni wstecz, kanał wyemitował ( pewnie będzie powtarzał) dokument pt. Keith Jarrett. Sztuka improwizacji 2005.
Pluję sobie w brodę, że zobaczyłam tylko końcowe piętnaście minut tego dokumentu, ale dopiero od niedawna korzystam z dobrodziejstw telewizora online, a konkretnie TVP Kultury online. Teraz już nie pozwolę sobie na to, by nie załapać się na jakiś dokument muzyczny.
sequencer pisze: 22.12.2023, 10:43 Na vod.tvp.pl jest za darmo film dokumentalny "Zappa":
https://vod.tvp.pl/filmy-dokumentalne,163/zappa,943138
Nie mogę go uruchomić, "Jak widać (błąd 404), coś poszło nie tak…", wtf?
Zapewne był dostępny przez jakiś czas i go usunęli.
lanie betonu
ODPOWIEDZ