Płyta roku - gra wstępna ;) + inne TOPy (organizacyjny)

Najciekawsze - najsilniejszych.

Moderatorzy: gharvelt, Bartosz, Dobromir, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Retromaniak
digipack

Re: Płyta roku - gra wstępna ;) + inne TOPy (organizacyjny)

Post autor: Retromaniak »

Monstrualny Talerz pisze: 28.09.2024, 21:16 Co tam Dzieci, idziemy powoli z 2006? ... Chyba że jakieś inne pomysły, chęci ma ktoś inny? Np. 1980, bo lata 70 przykładnie zakończyliśmy.
Ja jestem za 1980 rokiem, który był jakby kontynuacją lat 70-ch. Dziesiątki doskonałych płyt.
No i w 2024 roku nie było jeszcze plebiscytu z odległą datą, a taki mógłby zmotywować większą liczbę uczestników.
Największe muzyczne archiwum na Spotify
Crazy
zremasterowany digipack z bonusami

Post autor: Crazy »

Wspaniały pomysł - Bob Marley - Uprising czeka na pierwszą w historii forum strefę obrazkową dla rege!
Obawiam się jednak, że plebiscyt sam się nie zorganizuje . . .
jeżeli nam zabraknie sił
zostaną jeszcze morze i wiatr
Awatar użytkownika
Leptir
box

Post autor: Leptir »

Rok 1980 - jestem za! A z innej beczki - co myślicie o strzelance do U2? Nigdy nie było tego na naszym forum, a zespół jednak dość istotny - jak myślę - dla wielu forumowiczów. Nawet ostatnio była mini-dyskusja na ten temat. Można by zweryfikować „Joshua Tree" czy „Achtung Baby"? A może „War"? Płyty po „Zooropie" wszystkie do kosza - czy może coś tam jest ciekawego? I tym podobne problemy. :)
„You can be in paradise only when you do not know what it is like to be in paradise. As soon as you know, paradise is gone.” (John Gray)
Crazy

Post autor: Crazy »

Rewelacyjny pomysł! I pewnie łatwiej będzie znaleźć kogoś, kto poprowadzi prostą strzelankę, niż długo ciągnący się wątek rocznikowy.
jeżeli nam zabraknie sił
zostaną jeszcze morze i wiatr
Awatar użytkownika
Duch 1532
japońska edycja z bonusami
Kontakt:

Post autor: Duch 1532 »

Było U2 i to już po przeprowadzce na adres rockjazz.pl :> --- viewtopic.php?t=694&start=75 (nie pomnę, czy byłem już wtedy zbiorem cyferek, doówczas nie uduchowionym, czy jeszcze małym drapieżnym ssakiem, ale jak nie brałem, tak nie wezmę udziału 8)).
„Po co podnosiłem cały ten rwetes — pomyślałem sobie — ten człowiek jest istotą ludzką jak i ja; ma akurat tyle samo powodów, by lękać się mnie, co ja, by lękać się jego. Lepiej spać z trzeźwym kanibalem niż z pijanym chrześcijaninem”.

Złośliwość rzeczy martwych nigdy nie doścignie złośliwości martwych ludzi

Blues na harfę, umieranie i pianino

Niedźwiedź kręcący warkoczami
Awatar użytkownika
Monstrualny Talerz
limitowana edycja z bonusową płytą

Post autor: Monstrualny Talerz »

Rok 1980 - dziesiątki fantastycznych płyt! Byłoby wspaniale przeprowadzić ów rocznik.

Strzelanka do U2 - jak najbardziej, tym bardziej, że znów pojawi się konieczność wyzwania pn. "spróbujmy przesłuchać ostatnie sześć płyt bez wyrwania sobie wszystkich zębów" - a trudne wyzwania wszak lubimy!

Czekamy więc na chętnych prowadzących!

Kolego Crazy - to jest metoda manipulacji, którą ostatnio używają internetowi oszuści, tzw. "metoda na plebiscyt", żeby podpuścić do rychłego przeprowadzenia plebiscytu na 2006 r. - policja nieustannie ostrzega w tej sprawie ;)
Awatar użytkownika
Leptir
box

Duch 1532 pisze: 30.09.2024, 23:11 Było U2 i to już po przeprowadzce na adres rockjazz.pl :> --- viewtopic.
No tak, dowodzi to mojej niesłychanej sprawności w wyszukiwaniu informacji na forum. 😏 Tym niemniej - była to zamierzchła przeszłość, wyniki dość kuriozalne, większości obecnych, aktywnych forumowiczów jeszcze tu nie było. Nie mówiąc już o tym, że zespół od tego czasu co nieco wyprodukował.
„You can be in paradise only when you do not know what it is like to be in paradise. As soon as you know, paradise is gone.” (John Gray)
Awatar użytkownika
Białystok
box

Post autor: Białystok »

Leptir pisze: 01.10.2024, 11:01 wyniki dość kuriozalne
Tego typu wypowiedzi nie zawsze są mile widziane. W strzelance do U2 jednak frakcja jazzowa być może nie będzie toczyć sporu z frakcją rockową :wink:
Awatar użytkownika
Leptir
box

Tak myślę, że nie będzie. Podziałów szukałbym raczej na innych polach. 😏
A co do wyników - szanuję wprawdzie wszelkie gusta i wybory - no ale młodzieńczy i nieopierzony Boy na drugim miejscu?! Wyżej niż Joshua Tree czy Achtung Baby? Hmmm....
Awatar użytkownika
Bednaar

Post autor: Bednaar »

Leptir pisze: 01.10.2024, 12:06 Tak myślę, że nie będzie. Podziałów szukałbym raczej na innych polach. 😏
A co do wyników - szanuję wprawdzie wszelkie gusta i wybory - no ale młodzieńczy i nieopierzony Boy na drugim miejscu?! Wyżej niż Joshua Tree czy Achtung Baby? Hmmm....
Frakcja jazzowa cieszy się, że wygrało War - moim zdaniem najlepsza płyta U2.
Jakoś nigdy nie mogłem pojąć fenomenu The Joshua Tree.
Pierwsze cztery utwory - to Bullet The Blue Sky włącznie - to czad i trzęsienie ziemi, a potem, począwszy od Running To Stand Still wszystko się jakoś rozmywa i całe napięcie znika.
Wolę jednak późniejsze eksperymenty z nowoczesnymi brzmieniami - Achtung Baby, Zooropa i Pop to jak dla mnie nierozłączna trylogia, choć tylko Pop miałem na winylu, resztę na kasetach.
vertical_invader
Awatar użytkownika
Leptir
box

War bardzo lubię. I jego obecność na szczycie listy jest do obronienia. Choć moim zdaniem ten pierwszy, buntowniczy okres U2 najlepiej wypada na koncertówce Under a Blood Red Sky (polecam rozszerzone wydanie na DVD). Pomimo że wolę Joshua Tree a jeszcze bardziej Achtung Baby, to doceniam ten okres w karierze zespołu.
ODPOWIEDZ