Problemy i sugestie

Sprawy organizacyjne.

Moderatorzy: gharvelt, Bartosz, Dobromir, Moderatorzy

Awatar użytkownika
gharvelt
zremasterowany digipack z bonusami

Re: Problemy i sugestie

Post autor: gharvelt »

crescent pisze: 26.10.2024, 10:33 Coś się krzaczy w Wielkiej Grze. Żadne tam edytowanie, nie można dodać kolejnego postu. Pokazuje się taki komunikat:

[403] Forbidden : Dostęp zabroniony
Zapytanie odrzucone przez serwer. Nie masz dostępu do /forum/posting.php?mode=reply&t=1544 na tym serwerze.

You don't have permission to access /forum/posting.php?mode=reply&t=1544

P.S. Przeglądarki aktualne (Brave, Firefox). A może niektórzy dostali bana na ten wątek? :D
B.J. pisze: 26.10.2024, 11:13 Mnie wywalało z hasłem [403] Forbidden : Dostęp zabroniony, kiedy chciałem zalinkować bezpośrednio drugiego pana z tej listy: https://en.wikipedia.org/wiki/Jimmy_Smith
Przetestowałem przed chwilą i u mnie równie komunikat 403, aczkolwiek nie jest to efekt żadnego bana. Podejrzewam niedopuszczalną przez Forum składnię adresu - adres artykułu o wspomnianym muzyku zawiera cudzysłów przy jego pseudonimie, co link przetwarza na inne znaki i prawdopodobnie one powodują blokadę. Czy da się to jakoś naprawić? Nie wiem. Obejście problemu na pewno jest możliwe, spróbowałem skrócić link do artykułu wiki przez tinyurl i ten skrócony adres już wchodzi normalnie.
WOJTEKK pisze: 26.10.2024, 15:10 Bo tu piszemy o niebezpiecznych rzeczach
To prawda. Zwłaszcza przy wątkach, w których są dyskusje o Ekstraklasie, powinno być jakieś ostrzeżenie [18+] albo coś podobnego ;)
Awatar użytkownika
crescent

Post autor: crescent »

Wczytaj się w pozostałe posty, nie tylko moje. Wynika z nich, że nawet bez linkowania jakichkolwiek adresów z sieci pojawia się problem blokowania wpisów. U mnie, jak już pisałem, przeglądarki są aktualne, system Win 11.
Awatar użytkownika
Leptir
box

Post autor: Leptir »

Próbowałem odpowiedzieć na post Maćka w wątku literackim. I niestety pokazuje się cały czas komunikat:

Zapytanie odrzucone przez serwer. Nie masz dostępu do /forum/posting.php?mode=reply&t=17 na tym serwerze.

You don't have permission to access /forum/posting.php?mode=reply&t=17

Nie wiem co mam z tym zrobić. Nie wklejam żadnych linków.
„You can be in paradise only when you do not know what it is like to be in paradise. As soon as you know, paradise is gone.” (John Gray)
Awatar użytkownika
Maciek
box

Post autor: Maciek »

Wykonałem wpis testowy, w którym zacytowałem sam siebie, żeby wykluczyć ewentualne błędy w źródle, czyli w moim wpisie, ale test przeszedł, więc może w Twojej odpowiedzi, Leptirze, były jakieś znaki, z którymi nie radzi sobie nasze forum? Jakiś czas temu kilka osób sygnalizowało podobny problem.
Adoptuj, adaptuj i ulepszaj.
Awatar użytkownika
gharvelt

Leptir pisze: 09.12.2024, 13:27 Próbowałem odpowiedzieć na post Maćka w wątku literackim. I niestety pokazuje się cały czas komunikat:

Zapytanie odrzucone przez serwer. Nie masz dostępu do /forum/posting.php?mode=reply&t=17 na tym serwerze.

You don't have permission to access /forum/posting.php?mode=reply&t=17

Nie wiem co mam z tym zrobić. Nie wklejam żadnych linków.
Podeślesz treść wypowiedzi, którą chciałbyś wrzucić, za pośrednictwem innego źródła? Np. w pliku załadowanym na jakiś hosting? Mogę wtedy posprawdzać, co tutaj blokuje. Generalnie posty przechodzą, sam wrzuciłem przed momentem post testowy.
Awatar użytkownika
Leptir
box

"Np. w pliku załadowanym na jakiś hosting?" - chętnie bym to zrobił, ale w ogóle nie rozumiem co to ma znaczyć... :)
„You can be in paradise only when you do not know what it is like to be in paradise. As soon as you know, paradise is gone.” (John Gray)
Awatar użytkownika
gharvelt

Dobrze, to po prostu w pliku na maila. Odezwę się przez PW :)
Awatar użytkownika
Leptir
box

Dziękuję Gharvelcie. Maila już wysłałem. Przy okazji - napisałem w tym samym temacie post o treści "test", który przeszedł bez problemu.
Awatar użytkownika
Leptir
box

Maciek pisze: 09.12.2024, 13:32 Wykonałem wpis testowy, w którym zacytowałem sam siebie, żeby wykluczyć ewentualne błędy w źródle, czyli w moim wpisie, ale test przeszedł, więc może w Twojej odpowiedzi, Leptirze, były jakieś znaki, z którymi nie radzi sobie nasze forum? Jakiś czas temu kilka osób sygnalizowało podobny problem.
Dziękuję i przepraszam za kłopot. To raczej problem po mojej stronie. Jeśli chodzi o znaki - raczej nic, co by wykraczało poza standard.
Awatar użytkownika
gharvelt

Leptir pisze: 09.12.2024, 14:02 Dziękuję Gharvelcie. Maila już wysłałem. Przy okazji - napisałem w tym samym temacie post o treści "test", który przeszedł bez problemu.
Super, na 99% znalazłem źródło błędu - przetestuj proszę sugestię, którą wysłałem w mailu. Mam nadzieję, że teraz pójdzie bez problemu.
Awatar użytkownika
Leptir
box

Tak, masz rację, rzeczywiście o to chodziło, dziękuję. Zmieniłem to w poście - trochę głupio teraz wygląda, ale przynajmniej przechodzi. :)
ODPOWIEDZ