PŁYTA ROKU 2006

Najciekawsze - najsilniejszych.

Moderatorzy: Bartosz, Dobromir, gharvelt, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Monstrualny Talerz
limitowana edycja z bonusową płytą

Re: PŁYTA ROKU 2006

Post autor: Monstrualny Talerz »

Crazy pisze: 27.07.2025, 11:56
30. Siena Root

To jest świetne! Przyznam, że nieco zignorowałem polecajkę za sprawą łatki "retrorock",
Tak, gdybym tego posłuchał to niewątpliwie byłoby kilka punktów. Choć z początku brzmi jak totalna zrzynka z Deep Zeepelin, to jednak gdy nie wyłączy się w porę robi się naprawdę dobrze. Ja z kolei sądziłem, że to jest jakiś właśnie stoner rock albo coś w rodzaju GovtMule, jakiś produkt postAlamanoBrotherBandowy, a tego też trochę już było w roczniku i wrażenia specjalnie nie robiło.
Awatar użytkownika
Monstrualny Talerz

Post autor: Monstrualny Talerz »

Crazy pisze: 28.07.2025, 18:54 Sparks

Dla mnie zaś otwieracz jest wręcz porywający, a potem bywa nawet jeszcze lepiej.
Szkoda, że polecenie dotarło tak późno, ta płyta mogła zainteresować naprawdę wiele osób i powalczyć o pierwsza piątkę, rzutem na taśmę. Dla mnie spore zaskoczenie, bo jakoś nie śledziłem kariery tego zespołu, ale kojarzyłem raczej, że skończyli nagrywać pod koniec lat 70 czy na początku 80 i przepadli/zniknęli. U mnie również czeka na lepszy humor/lepsze nastawienie na dobry odsłuch.
Crazy
zremasterowany digipack z bonusami

Post autor: Crazy »

Tegorocznej Nory Jones posłuchałem raz na początku wątku i potem jakoś tak spływała do dołu na wirtualnej liście, bo że niby jednak smętne (pozdro esforty ;-)) i jakoś w głowie mi się wiosennie nie trzymało. Ale na szczęście w ostatniej chwili ponownie
Crazy pisze: 20.01.2025, 17:38 Bardzo lubię raz na kilka lat odkryć, że mam tę płytę na półce.
i teraz szybuje w górę listy! Nie tak wysoko, jak w 2006, gdzie przez pomyłkę z Retromaniakiem zagłosowaliśmy - ten rocznik znacznie gęstszy w świetne wydawnictwa. Ale jednak nie może być, żeby płyta tak dobrze działająca na skołatane nerwy utknęła w jakiejś trzeciej dziesiątce czy dalej!
jeżeli nam zabraknie sił
zostaną jeszcze morze i wiatr
Awatar użytkownika
Retromaniak

Post autor: Retromaniak »

Crazy pisze: 10.05.2026, 11:29 Tegorocznej Nory Jones posłuchałem raz na początku wątku i potem jakoś tak spływała do dołu na wirtualnej liście, bo że niby jednak smętne (pozdro esforty ;-)) i jakoś w głowie mi się wiosennie nie trzymało. Ale na szczęście w ostatniej chwili ponownie
Crazy pisze: 20.01.2025, 17:38 Bardzo lubię raz na kilka lat odkryć, że mam tę płytę na półce.
i teraz szybuje w górę listy! Nie tak wysoko, jak w 2006, gdzie przez pomyłkę z Retromaniakiem zagłosowaliśmy - ten rocznik znacznie gęstszy w świetne wydawnictwa. Ale jednak nie może być, żeby płyta tak dobrze działająca na skołatane nerwy utknęła w jakiejś trzeciej dziesiątce czy dalej!

Święte słowa!!

A Suzanne Vega przełuchałeś?
Obrazek
Największe muzyczne archiwum na Spotify
ODPOWIEDZ