Wysłałem priv-em.
Administracja i moderowanie
Moderatorzy: Bartosz, Dobromir, gharvelt, Moderatorzy
- sequencer
- singel kompaktowy
- Kontakt:
Re: Administracja i moderowanie
lanie betonu
Poszedł przelew na 50 zł.
„You can be in paradise only when you do not know what it is like to be in paradise. As soon as you know, paradise is gone.” (John Gray)
- sequencer
- singel kompaktowy
- Kontakt:
Czyli sześcset już zgromadziłeś?
- sequencer
- singel kompaktowy
- Kontakt:
Owszem
lanie betonu
- Monstrualny Talerz
- limitowana edycja z bonusową płytą
Ale jak już się wpłaciło to warto wykorzystać do cna każdą wpłaconą złotówkę w celu pisania, bo przepadnie 
Cześć,
opłaciłem kolejny rok:
Szanowny Kliencie,
informujemy, że usługa CloudHosting Start rockjazz.nazwa.pl realizowana w technologii chmury, została aktywowana na kolejny okres abonamentowy od 2025-10-08 do 2026-10-07.
Chwilowo jestem "w plecy" 6 stówek, ale widząc pospolite ruszenie na forum - nie jest to problem.
A.
PS. Postaram się w wolnej chwili opracować założenia do koncepcji
jakiegoś backupu forum, do postaci stron statycznych, tak aby w wypadku zakończenia działalności forum - w sieci pozostało archiwum.
opłaciłem kolejny rok:
Szanowny Kliencie,
informujemy, że usługa CloudHosting Start rockjazz.nazwa.pl realizowana w technologii chmury, została aktywowana na kolejny okres abonamentowy od 2025-10-08 do 2026-10-07.
Chwilowo jestem "w plecy" 6 stówek, ale widząc pospolite ruszenie na forum - nie jest to problem.
A.
PS. Postaram się w wolnej chwili opracować założenia do koncepcji
Stan konta +200 zł.
-
esforty
Andrzeju!
...Jędruś! ran twoich niegodni całować...
a poważniej, dziękujemy za skuteczne działanie- kwestie księgowe ale też skuteczny apel do tutejszego środowiska.
W tym samym wpisie podziękowanie dla Admina. Sequencerze, przewódź nam
...Jędruś! ran twoich niegodni całować...
a poważniej, dziękujemy za skuteczne działanie- kwestie księgowe ale też skuteczny apel do tutejszego środowiska.
W tym samym wpisie podziękowanie dla Admina. Sequencerze, przewódź nam
Nie ma takiego naleśnika, który nie wyszedłby na dobre. H. Murakami
- sequencer
- singel kompaktowy
- Kontakt:
Chwała Ci za toAndrzej pisze: ↑04.10.2025, 21:34 Cześć,
opłaciłem kolejny rok:
Szanowny Kliencie,
A.
PS. Postaram się w wolnej chwili opracować założenia do koncepcjijakiegoś backupu forum, do postaci stron statycznych, tak aby w wypadku zakończenia działalności forum - w sieci pozostało archiwum.
Tak jak pisałem w mailu, pieniążki przeleję Ci w środę (sam się też dorzucę).
lanie betonu
- Inkwizytor
Chyba należy powoli odkładać na kolejny rok
, a przy okazji znów natrętnie przypomniała mi się puenta Kabaretu Hrabi ok 8 minuty: "... panowie, nie bójmy się inwestować w kobiety, kimkolwiek są... one są tego warte..."
https://www.youtube.com/watch?v=LUBQiRtOq00
ps. ja również dziękuję. Mam podstawy uważać, że Sikorska będzie nie mniej wdzięczna
Dlatego i ja uważam, że "warto inwestować w kobiety".
https://www.youtube.com/watch?v=LUBQiRtOq00
ps. ja również dziękuję. Mam podstawy uważać, że Sikorska będzie nie mniej wdzięczna
...Nobody expects the Spanish inquisition !
- sequencer
- singel kompaktowy
- Kontakt:
Uzbieraliśmy 800 zł z 15 wpłat (też się dorzuciłem). Tyle też przelałem Andrzejowi.
Dziękuję wszystkim za wkład, działamy dalej
Dziękuję wszystkim za wkład, działamy dalej
lanie betonu
- gharvelt
- zremasterowany digipack z bonusami
Maciek pisze: ↑10.11.2025, 14:47A ja rozszerzę prośbę, żeby rekomendować tylko to, do czego dopisze się choć kilka słów i co naszym zdaniem naprawdę ma sens polecenia. Inaczej tworzymy książkę telefoniczną i prosimy czytelnika, żeby zmontował z niej sobie powieść (sam fakt istnienia w książce telefonicznej kogoś o nazwisku Zagłoba, nie zrobi z niej trylogii Sienkiewicza).gharvelt pisze: ↑10.11.2025, 14:31Uprzejmie proszę o dodawanie kolejnych wpisów z tej samej kategorii (tj. listy z następnymi literami) w tym samym, opublikowanym już poście. Dzięki temu długie listy nie będą przerywać prezentowanych rekomendacji ani bieżącej dyskusji.Retromaniak pisze: ↑10.11.2025, 14:11 Tradycyjnie sięgam po listę rocznikową (2007 rok) z mojego serwera.
Zaczynam od litery "A":
Takie niekończące się listy na forum zepsuły całkowicie forumową wyszukiwarkę (która wypluwa dziesiątki książek telefonicznych zamiast wartościowych wpisów).
Monstrualny Talerz pisze: ↑10.11.2025, 21:24 Przyłączam się do prośby, obecnie wyszukiwanie czegoś trzeba zaczynać szukać na którejś z rzędu stronie sprzed roku, gdy pojawiają się niekończące się listy "z serwera" lub "nowości na spotifaj".
Lepsze jedno z serca polecenie, niż lista wszystkich serów w markecie, których i tak nigdy się nie spróbuje.
Zgodnie z zapowiedzią z wątku "ALBUM ROKU 2007", proponuję żebyśmy temat zaznaczony w zacytowanych powyżej wpisach przedyskutowali tutaj. Kiedyś nie myślałem, że to będzie takie problematyczne, ale widać, że się myliłem i kolejne osoby zwracają na to uwagę. Rzeczywiście, wyszukiwarka przez te długie listy działa znacznie gorzej, a takie treści najwyraźniej nie wzbudzają zainteresowania. Dlatego zwracam się z pytaniem, kierowanym zarówno do tych, którzy już coś o tym napisali, jak i do pozostałych forumowiczów: co z tym fantem zrobić? Macie jakieś pomysły, sugestie?Paweł pisze: ↑11.11.2025, 00:01 Cenię Retromaniaka za Jego wkład w to miejsce, ale tylko wtedy, gdy faktycznie pisze o muzyce, a nie kopiuje internet("z serwera", "nowości na spotifaj", ale też Billboardy i im podobne). Nad wyszukiwarką ubolewam, bo to było dla mnie bardzo istotne narzędzie, a jego funkcjonalność drastycznie zmalała...
Moje propozycja (na przyszłość): gdy to możliwe, nie wklejać całej listy, lecz wstawiać link zewnętrzny, który do danej listy odsyła. Np. gdy w zeszłym roku podałem adres, pod którym można było (i wciąż można) zapoznać się z wynikami metalowego TOP-u Radia 357, to wklejanie kilka postów dalej listy zawierającej wszystkie 666 miejsc nie było już chyba konieczne...
Przy okazji dowiedziałem się od Retromaniaka, że archiwalne billboardowe listy (które chyba najczęściej wyrzuca wyszukiwarka) są dostępne tylko dla subskrybentów, czyli nie są to treści ogólnodostępne. Dla mnie najcenniejsze w tych tematach są recenzje Szczepka, ale jeśli Retromaniak ma frajdę z pochylania się nad listami, to pozostaje nam chyba jedynie zaakceptować ten stan rzeczy...
Przy okazji dowiedziałem się od Retromaniaka, że archiwalne billboardowe listy (które chyba najczęściej wyrzuca wyszukiwarka) są dostępne tylko dla subskrybentów, czyli nie są to treści ogólnodostępne. Dla mnie najcenniejsze w tych tematach są recenzje Szczepka, ale jeśli Retromaniak ma frajdę z pochylania się nad listami, to pozostaje nam chyba jedynie zaakceptować ten stan rzeczy...
Planuję przesłuchać wszystkie płyty, jakie kiedykolwiek nagrano. Niemożliwe? Cóż, przynajmniej będę próbował.
Owszem można czerpać sobie frajdę z wrzucania tych list, czy z biografii Barbary Sikorskiej, ale ...