Przy muzyce o sporcie

Off topic.

Moderatorzy: Bartosz, Dobromir, gharvelt, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Okechukwu
zremasterowany digipack z bonusami

Re: Przy muzyce o sporcie

Post autor: Okechukwu »

Crazy -masz jeszcze babcie i to w takiej formie, że ogląda snookera? Zazdroszczę! Moja żona czasem rzuci okiem, ale specyficznie, np. "O, Wojtek znowu gra" (to o Allenie, który przypomina naszego kuzyna Wojtka :) )
Albo : "wreszcie jakiś przystojny snookerzysta " (O Selbym). Tego typu uwagi.
Awatar użytkownika
Leptir
box z pełną dyskografią i gadżetami

Post autor: Leptir »

O, to i tak dobrze... Na moją widok tych charakterystycznie ubranych facetów z kijami w ręku działa, jak płachta na byka. I mógłby to być Leonardo DiCaprio czy Keanu Reeves, czy jakakolwiek ikona męskiej urody - nic by to nie pomogło. Czasem tylko rzuca dodatkowe uwagi: „Ten grubasek to tam zaraz sobie coś zrobi!" (o Higginsie kładącym się na stole przy wbijaniu). :)
„You can be in paradise only when you do not know what it is like to be in paradise. As soon as you know, paradise is gone.” (John Gray)
Crazy

Post autor: Crazy »

Okechukwu pisze: 08.05.2026, 11:17 Crazy -masz jeszcze babcie i to w takiej formie, że ogląda snookera?
Dwa tygodnie temu ją pochowałem, więc zasadniczo już nie mam, ale też w ostatnich latach nie była w formie do oglądania snookera. Ostatnie podejścia mogły mieć miejsce przed kowidem, myślę, bo jak się zaczął lockdown, to znacznie rzadziej spędzała czas u moich rodziców. A potem to już ją trzepło i nie było oglądania.
Leptir pisze: 08.05.2026, 11:11 zobacz, jacy oni wszyscy eleganccy, pod muchą, a ten pan (lub pani) w garniturze to nawet ma białe rękawiczki!"
Myślę, że moja żona jest zupełnie niezainteresowana muchami i białymi rękawiczkami. Natomiast te idealnie okrągłe, lśniące, różnokolorowe bile na aksamitnym zielonym tle... My oglądamy o wiele rzadziej, niż byśmy chcieli, bo brak czasu. Oglądaliśmy dość sporo właśnie we wspominanych czasach wokół 2006. Od Masters z Paulem Hunterem (2004) gdzieś do okolic mistrzostw O'Sullivana w 2012-2013, choć wtedy to już pewnie głównie Crucible. Czasy panowania Selby'ego to już pamiętam bardziej z tego, że byłem na bieżąco z wynikami, a nie że oglądałem gry. Choć od czasu do czasu zdarzały się turnieje, w które się angażowałem, głównie Mistrzostwa oczywiście. Kiedyś była taka strona 147.com (a może .pl?), gdzie super można było wszystkiego się dowiedzieć. Póki ona była, byłem naprawdę na bieżąco, ale niestety zdaje się, że ktoś, kto ją prowadził, nie miał już możliwości tak się angażować i się skończyło :-(

ps. Znalazłem swój komentarz po zwycięstwie Dotta w 2006 :D
co za beznadziejny frejm!! ale rekordowy, skrajny, hardkorowy i ekstremalny :D Odnotowuję najdłuższy frame w historii snookerowych mistrzostw świata, bez wątpienia tragiczny pod każdym względem, oprócz tego, że w swojej skrajności... fascynujący!

Gratulacje dla mistrza, który urąga wszelkim standardom bycia mistrzem a jednak... dokonał tego! SZACUNEK.
jeżeli nam zabraknie sił
zostaną jeszcze morze i wiatr
Awatar użytkownika
akond
album CD

Post autor: akond »

Ten najdłuższy to chyba już parę razy został pobity... nowy rekord mamy całkiem świeżutki :).
Awatar użytkownika
Okechukwu

Post autor: Okechukwu »

Crazy pisze: 08.05.2026, 12:59 Dwa tygodnie temu ją pochowałem, więc zasadniczo już nie mam, ale też w ostatnich latach nie była w formie do oglądania snookera. Ostatnie podejścia mogły mieć miejsce przed kowidem, myślę, bo jak się zaczął lockdown, to znacznie rzadziej spędzała czas u moich rodziców. A potem to już ją trzepło i nie było oglądania.
A ile miała lat - zapytam z ciekawości? Ja miałem jedną z babć bardzo długo - zmarła w 2019 w wieku 97 lat (do końca w świetnej formie intelektualnej, ale snookera nie oglądała :) , gorzej było z formą fizyczną).
Crazy

98.
Do wieku 91 była w przyzwoitej formie psychofizycznej - bez szału, ale spokojnie mieszkała sama i dawała sobie radę, choć regularnie dzieci pomagały jej w różnych rzeczach. Potem doznała poważnej zapaści i pewnie wtedy mogłaby sobie spokojnie umrzeć, ale dzisiejsza medycyna czasem bardzo się stara, czego Babcia raczej nie doceniła i ja się jej nie dziwię. W zasadzie potem wróciła do wcześniejszej formy, z tym że nie do końca, a potem zaczął się lockdown i sprawy się pokomplikowały (organizacyjnie). W wieku 93 po raz pierwszy przewróciła się i nie mogła wstać, był znowu duży kryzys, potem jeszcze miała turnus rehabilitacyjny i latem/jesienią 2021 jeszcze zdarzyło jej się samodzielnie pójść do ogródka, co było chyba jej główną chęcią w tych ostatnich latach. A potem było kolejne bóm, i te ostatnie 4-5 lat to już szkoda gadać.
jeżeli nam zabraknie sił
Awatar użytkownika
akond
album CD

Post autor: akond »

No i zdobył Ronnie do kolekcji Misia dla Seniorów. Wbijając pięć setek w finale (przeciwnikiem był Joe Perry).
Awatar użytkownika
B.J.

Post autor: B.J. »

Maja Chwalińska w ćwierćfinale French Open :!: :D
Nawet gdyby miała na tym poprzestać, zasłużyła na wielkie uznanie.
Awatar użytkownika
B.J.

Post autor: B.J. »

Już w półfinale :!: :D
Awatar użytkownika
WOJTEKK

Post autor: WOJTEKK »

Nu.... oby to była tendencja a nie jednorazowy wybryk. Ale to nie będzie tenisistka na szybkie korty. Za to na trawie czy na mączce może krwi różnym zawodniczkom napsuć. Poza tym z pozycji 114 WTA awansowała do pierwszej trzydziestki. W półfinale ma Sabalenkę - nie da rady, ale jakby dała to finał może być dość jednostronny...
Nie ma ludzi niezastąpionych. Oprócz The Rolling Stones.

http://artrock.pl/
Awatar użytkownika
Leptir

No z Sabalenką będzie ciężko... Tak czy owak - już zrobiła bardzo dużo. To zresztą dziewczyna, której kiedyś wróżono równie wielką karierę, jak Idze, nawet grały razem w deblu. Niestety kontuzje i depresja zatrzymały jej rozwój, ale może teraz ruszy do przodu...

Edit: No i jednak nie będzie gry z Sabalenką tylko z Dianą Sznajder. Co tam się wydarzyło w tym ćwierćfinale!?
„You can be in paradise only when you do not know what it is like to be in paradise. As soon as you know, paradise is gone.” (John Gray)
Awatar użytkownika
WOJTEKK

No i mamy finał! Chwalinska zamęczyła Sznajder - piekielnie konsekwentny tenis :D

Crazy

Niezła historia!
jeżeli nam zabraknie sił
Awatar użytkownika
Leptir

W ogóle bardzo dobry mecz - obie tenisistki nie mogły liczyć na jakieś piekielnie mocne uderzenia czy asy serwisowe, więc wyglądało to trochę, jak tenis sprzed 20-30 lat. Długie wymiany, próby przechytrzenia rywalki skrótami, gra kątowa, bieganie do siatki itp. To się ogląda!
Awatar użytkownika
WOJTEKK

Zdecydowanie obie grały defensywnie, ale nie było to zwykłe przebijanie na drugą stronę, tam było sporo kombinowania. Dobra była!

ODPOWIEDZ