Zapraszam wszystkich na moją autorską audycję w RadioJAZZ.FM. Będzie nadawana na żywo w każdy poniedziałek o 18:00.
To dopiero drugi program, także dopiero się "docieram"... ale przynajmniej muzyka nie zawodzi .
Przewiduję w każdym miesiącu 4 cykle: o jazzrocku, o jazzie i ciekawszych powiązanych gatunkach (od free do etno), o ciekawych wznowieniach na CD oraz jeden portretujący muzyka lub zespół.
Dziś będzie porcja dobrego amerykańskiego fusion i selekcja nie tak bardzo rozpoznawalnych utworów 1-ligowych artystów.
Barnaba - akurat jestem w pracy i choc moge np. sluchac radia jazz z Berlina badz Radia Krakow to moj administrator blokuje mi dostep do Radia Jazz Wiec pytanie - czy mozna Twojej audycji posluchc "po godzinach" czy trzeba na zywo w czasie nadawania?
Ja przyznam, że nie słuchałem, ale przyłączam się do gratulacji.
Ciekawi mnie jednak co innego. Jaka jest słuchalność takich stacji nadających w internecie. Czy Ty, lub ktokolwiek inny związany z radiem, jesteś w stanie widzieć ilość osób streamujących (tak to się mówi?) program?
Jutro audycja z cyklu "Kalejdoskop fusion". Pierwotnie chciałem przybliżyć klasyków jazzrocka europejskiego, ale z racji tego jak wybitna postać odeszła od nas w zeszłym tygodniu, program będzie poświęcony Paco De Lucii i tego jak się miał jazzrock do flamenco.
Będzie z pewnością bardzo ciekawie i barwnie, a ci, którzy nie otarli się o hiszpańskie fusion, będą mocno zaskoczeni .
Przy okazji - audycje są już w drodze na Soundclouda.
Już nie puszczę, bo puszczałem wczoraj . Tak, było "Palenque" z "Castro Marin" (ciekawe, że płyta funkcjonuje w sieci jako nagrana przez trio, podczas gdy Coryell gra tylko w dwóch utworach, a JML w jednym), a z "Solo Quiero Caminar" chciałem tytułowy puścić, ale zdecydowałem się na "Almoraimę".
Audycję jeszcze w tym tygodniu wpuszczę do sieci .
... ale chyba tylko tymczasowo, bo w międzyczasie się okazało, że tam są limity wrzucania (2h miesięcznie), więc starą wrzutkę mi ukryło, drugą odrzuciło i w efekcie jest tylko 1 audycja . Także chyba postaram się znaleźć coś innego - albo rozważę płacenie .