Koniec Jazz Radia

lub czasopisma :)

Moderatorzy: gharvelt, Bartosz, Dobromir, Moderatorzy

Admin
Site Admin
Kontakt:

Koniec Jazz Radia

Post autor: Admin »

Pozwoliłem sobie przenieść ten temat z "Muzyki" :
derf pisze:Witam!
Ze smutkiem dzielę się informacją o rychłym końcu Jazz Radia i co za tym idzie audycji Feelin' The Blues - www.blues.org.pl/ftb . Niebawem Jazz Radio przestanie istnieć.
Poniżej informacje za portalem wirtualnemedia.pl

Nie znam więcej szczegółów.
Pozdrawiam Sławek

Najpierw ta informacja:
Radio Jazz zmienia się w Planeta FM
2008-10-22

Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zmieniła nazwę Radiu Jazz na Planeta FM - oznacza to, że Eurozet, który jest właścicielem sieci Planety, kupił tę stację.

Eurozet negocjował kupno nadającego w Krakowie i Warszawie Radia Jazz. Z wczorajszego oświadczenia KRRiT dowiadujemy się, że Jazz Radio należy do Grupy Eurozet, która wciela je strukturę Planety FM. Stacja nadająca do tej pory głównie muzykę jazzową, zmienia format na CHR.

- Nastąpiła zmiana zapisów programowych, nazwa programu z Radio Jazz na Planeta FM oraz zwiększenie limitu reklam z 2 do 7 proc. dziennego czasu nadawania programu - mówi nam Anna Szydłowska, dyrektor Departamentu Prezydialnego KRRiT.

Jednocześnie zmienią się częstotliwości Radia Jazz (w Krakowie z 101,0 na 93,7 MHz, w Warszawie z 106,8 na 101,5 MHz).

Założycielem Jazz Radia w połowie lat 90. był animator kultury Mariusz Adamiak, który powołał do życia słynny Warsaw Summer Jazz Days. Od 2005 roku kapitałowo związane było z Radiem Kolor.

Planeta FM to ponadregionalna sieć rozgłośni obecna w 18 miastach Polski.

źródło: http://www.wirtualnemedia.pl/article/24 ... eta_FM.htm

i uaktualnienie:

Planeta FM zmienia nazwę na Chilli ZET
2008-10-22

Grupa Eurozet właściciel sieci Planeta FM zmienia jej nazwę na Chilli ZET - postanowiono na wczorajszym posiedzeniu Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji.

- Podjęto uchwałę o zmianie koncesji spółce Radiostacja, poprzez zmianę zapisów programowych i nazwę programu z Planeta FM na Chilli ZET - mówi nam Anna Szydłowska, dyrektor Departamentu Prezydialnego KRRiT.

Marka Planeta nie zostanie zlikwidowana, ale jej zasięg techniczny będzie okrojony na rzecz stacji Chilli ZET, która powstanie na bazie Radia Jazz nadającego w Warszawie i Krakowie oraz Planeta FM w Gdańsku, Gdyni, Koszalinie, Łodzi, Olsztynie, Poznaniu, Rzeszowie, Szczecinie, Wrocławiu i Zielonej Górze. Sieć radiowa Chilli Zet uzupełniona będzie Radiem NRJ, nadającym w Katowicach.

Planeta FM obecna jest w 18 miastach Polski.

Jednocześnie zmieniono częstotliwości i parametry techniczne stacji Planety w Krakowie (zmiana częstotliwości z 93,7 na 101,0 MHz); Łodzi (zmiana częstotliwości z 104,5 na 89,6 MHz); Warszawie (zmiana częstotliwości z 101,5 na 106,8 MHz).

Planeta FM wcześniej nadawała jako Radiostacja.

źródło: http://www.wirtualnemedia.pl/article/24 ... li_ZET.htm

Pozostaje mi tylko zaprosić Was na kilka ostatnich audycji FTB w poniedziałek o 21.00

Pozdrawiam Sławek
Backside pisze:Brakuje ważnej informacji - czym będzie zajmował się Chili Zet aka Planeta FM? Po nazwie można wywnioskować, że będzie to klon Radia PIN.

Jeśli faktycznie zniknie jedyna w Polsce stacja z jazzem przed 7 dni w tygodniu, będzie to mało przyjemna wiadomość :(.
Bednaar pisze:No to super - pozostana same stacje radiowe nadające koszmarną pop-papkę. I w ten sposób zniknie jedyna polska stacja radiowa, której słuchałem.
:evil: :x :cry:
Sheik Yerbouti pisze::evil: Ja poza "Tanim graniem" w Trójce, jeżeli w ogóle włączałem radio (a robię to głównie w samochodzie) to było to właśnie Jazz Radio...

Widocznie nikomu tacy słuchacze nie są potrzebni :?
Admin
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Admin »

Od siebie dodam, że chociaż sam nie miałem niestety możliwości słuchania tego radia (wiadomo - Cz-wa - największa wieś w Polszy), to łączę się w bólu z przedmówcami. Mnie pozostaje jedynie Jan Ptaszyn w Trójce, który co prawda profilu audycji nie zmienia of tysięcy lat, ale za to słuchanie jego opowieści i anegdot jest bezcenne ;)
Awatar użytkownika
Backside
limitowana edycja z bonusową płytą

Post autor: Backside »

Jako antidotum polecam Radio PIN :). Czasami bardzo miłe zaskoczenie co do puszczanej muzyki, choć rzecz jasna panują tam lżejsze klimaty.
Awatar użytkownika
Bednaar
zremasterowany digipack z bonusami

Post autor: Bednaar »

Słucham sobie właśnie Jazz Radia przez internet i ani słowa o tym, jakoby był to ostatni dzień nadawania... Nawet Pani prowadząca audycję zaprosiła na jakiś konkurs na jutro... To jak w końcu jest z tym Jazz Radiem?
<><
Awatar użytkownika
Janek
kaseta "żelazówka"

Post autor: Janek »

18.05.2009

Drodzy Słuchacze!
RadioJAZZ.fm nadaje już na żywo!!!
Codziennie od poniedziałku do piątku
w godzinach 9:00-12:00 "JazzDobry o poranku"
powie Wam Jerzy Szczerbakow,
a pomiędzy 15:00 a 18:00 usłyszycie