Black Sabbath

Biografie, dyskografie, opinie.

Moderatorzy: Bartosz, Dobromir, gharvelt, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Magog
epka analogowa

Post autor: Magog »

Z opisu aukcji nie wynika, że to jest "obraz" z wklejoną płytą CD. A swoją drogą zastanawiam się skąd się takie przedmioty biorą. Wyprodukowano 100 sztuk i egzemplarz nr 1 jest sprzedawany na allegro. Czyż nie jesteśmy narodem wybranym? ;-)
Awatar użytkownika
LPD
epka analogowa

Post autor: LPD »

Za dwa dni możesz takie mieć, tylko wskaż jaki wykonawca i jaka płyta. Zrobię Ci. Od dziecka uwielbiałem programy A . Słodowego.
Awatar użytkownika
Magog
epka analogowa

Post autor: Magog »

"Loveblows & Lovecries - A Confession" (2CD) poproszę :-) . Tylko nie zniszcz pudełka. Kończmy bo nie na temat.
Moonchild
epka analogowa

Post autor: Moonchild »

nr 1 jest sprzedawany na allegro
Moim zdaniem to jakaś ściema jest, czasami jest np też 50 numerów, ale zawsze nr 1 mam tu na myśli inne zespoły :lol: :wink:
Awatar użytkownika
Majkel
limitowana edycja z bonusową płytą

Post autor: Majkel »

Pan Mann właśnie w Trójce nadał piosenki Black Sabbath z Tonym Martinem i stanął w opozycji do ostatniego Lizarda i obiegowych opinii, że to qupa a nie BS. Dawniej byłem po stronie większości, dzisiaj bardziej zgadzam się z panem Wojtkiem 8)
Czekam na wznowienia brakujących płyt z Antkiem, bo mi kasetofon szwankuje ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Duch 1532
japońska edycja z bonusami
Kontakt:

Post autor: Duch 1532 »

Nie pamiętam, jak było kilka lat temu, ale teraz Tony Martin nie wydaje mi się tak bardzo w Black Sabbath nieodpowiedni. Glenn Hughes — to już kłopot. Za to na Born Again z Gillanem nie napiszę ani złego słowa.
„Po co podnosiłem cały ten rwetes — pomyślałem sobie — ten człowiek jest istotą ludzką jak i ja; ma akurat tyle samo powodów, by lękać się mnie, co ja, by lękać się jego. Lepiej spać z trzeźwym kanibalem niż z pijanym chrześcijaninem”.

Złośliwość rzeczy martwych nigdy nie doścignie złośliwości martwych ludzi

Blues na harfę, umieranie i pianino

Niedźwiedź kręcący warkoczami
Awatar użytkownika
WOJTEKK
box z pełną dyskografią i gadżetami

Post autor: WOJTEKK »

Bo "Headless Cross " jest bardziej niż spoko, to bardzo dobra płyta. A to z Hughsem miała być solowa płyta Iommiego, tylko, że po dordze do sklepów zrobilo się z tego Black Sabbath
Nie ma ludzi niezastąpionych. Oprócz The Rolling Stones.

http://artrock.pl/
Awatar użytkownika
Duch 1532
japońska edycja z bonusami
Kontakt:

Post autor: Duch 1532 »

Jako płyta Iommiego, który i tak zawsze był mózgiem Black Sabbath, też się chyba nie broni — mogłaby być nawet dziełem księdza Jacka Międlara. Z wielkością tego dobra Headless Cross również bym nie przesadzał. Ale pozwala się słuchać, co właśnie robię, bez kłopotu, a nie o każdym albumie wolno to napisać.
„Po co podnosiłem cały ten rwetes — pomyślałem sobie — ten człowiek jest istotą ludzką jak i ja; ma akurat tyle samo powodów, by lękać się mnie, co ja, by lękać się jego. Lepiej spać z trzeźwym kanibalem niż z pijanym chrześcijaninem”.

Złośliwość rzeczy martwych nigdy nie doścignie złośliwości martwych ludzi

Blues na harfę, umieranie i pianino

Niedźwiedź kręcący warkoczami
Awatar użytkownika
Gacek

Post autor: Gacek »

Headless Cross był przyzwoity, osobiście wyżej cenię Tyr bo tam było więcej zaskoczeń jednak.
Nie lubię tylko pierwszej i ostatniej płyty z Martinem, z reszty jakby wykroić jeden album byłoby to granie na poziomie powiedzmy H&H. Lubię te utwory pomimo że często te lata dla zespołu uznaje się jako stracone.
Iommi chciał grać i pomimo że okoliczności nie sprzyjały dawał sobie jakoś radę.
Awatar użytkownika
zlatan
epka kompaktowa

Post autor: zlatan »

A co jest nie tak z Seventh Star? Zestaw całkiem przyjemnych popmetalowych kawalków, fajna odskocznia od sabbathowego młócenia. Tylko brzmienie do poprawy, bo ta łomocząca perkusja psuje nieco płytę.
Awatar użytkownika
Gacek

Post autor: Gacek »

A czy ktoś mówi że coś z nią nie tak?
Całkiem przyjemny album, tylko nie powinien ukazać się jako Black Sabbath.
Awatar użytkownika
zlatan
epka kompaktowa

Post autor: zlatan »

gacek778 pisze:A czy ktoś mówi że coś z nią nie tak?
Duch 1532 pisze:Jako płyta Iommiego, który i tak zawsze był mózgiem Black Sabbath, też się chyba nie broni
No więc: tak, ktoś mówi, że coś z nią nie tak.
Awatar użytkownika
Maciek
box

Post autor: Maciek »

Kilka dni temu odbył się kolejny ostatni koncert Black Sabbath, a już chwilę po nim Iommi zaczął coś przebąkiwać o kontynuowaniu działalności. Pytanie tylko w jakim składzie i pod jakim szyldem?
Adoptuj, adaptuj i ulepszaj.
Awatar użytkownika
Quasarsphere
epka kompaktowa

Post autor: Quasarsphere »

Ja bym się nie obraził na kontynuację projektu Iommi z zaproszonymi gwiazdami rocka.
Awatar użytkownika
Maciek
box

Post autor: Maciek »

crescent pisze:A który Sabat jest najlepszy, czyż nie Sabotage? :P
Kiedyś najwyżej ceniłem własnie Sabotage. W okresie niedawnego koncertu w Łodzi najbardziej czekałem na numery z Master of Reality. A jak jest teraz? Musiałbym posłuchać pierwszych sześciu płyt od nowa i zdecydować. Często mi się ta kolejność zmienia.
Adoptuj, adaptuj i ulepszaj.
ODPOWIEDZ