Pink Floyd

Biografie, dyskografie, opinie.

Moderatorzy: Bartosz, Dobromir, gharvelt, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Freefall
zremasterowany digipack z bonusami

Post autor: Freefall »

"Ściana" ma najładniejsze plecy :wink:.
Awatar użytkownika
Heartbreaker
album CD

Post autor: Heartbreaker »

stranger pisze:Którą...wybieracie? ;)

Obrazek
Też to kiedyś rozkminiałem. Ale tyle już lat mam to na ścianie, że najchętniej wszystkie bym popchnął... do basenu.
kłapouch
epka analogowa

Post autor: kłapouch »

Na oficjalnym kanale YT zespołu pojawił się dwie godziny temu premierowy utwór. Zostawiam bez jakiegokolwiek komentarza.

https://www.youtube.com/watch?v=saEpkcVi1d4
Awatar użytkownika
B.J.
box z pełną dyskografią i gadżetami

Post autor: B.J. »

Nie dałem rady.
Awatar użytkownika
greg66
limitowana edycja z bonusową płytą
Kontakt:

Post autor: greg66 »

Nie tylko Ty.
Awatar użytkownika
MichalP
epka analogowa

Post autor: MichalP »

Ło kur..
...tany-tany, dyny-dyny...
Awatar użytkownika
Adrithgor
kaseta FeCr

Post autor: Adrithgor »

Gówno straszne, lecz przynajmniej w słusznej sprawie.
https://discord.gg/62Hy5mpnPk
Muzyczny serwer Discord, nigdy tu nie wchodźcie, najgorszy serwer na świecie.
Awatar użytkownika
Inkwizytor
limitowana edycja z bonusową płytą

Post autor: Inkwizytor »

Jak mawiał śp. Janusz Muniak - jak tak dalej pójdzie to standardy i wyroki w ważkich tematach będą nam dyktować absolwenci przedszkoli :roll:

A na poważnie - zalecałbym aby się nie napinać by w dół poszły pewne części ciała nie zapominając o "niesfornych szczególikach" :D - czego chcecie ?, całkiem spoko kawałek - a czy ktokolwiek tubalnie ogłaszał, że to nowe The Wall czy Dark Side ? - mamy rzecz stworzoną na gorąco, troszkę na kolanie i spontanicznie - owszem, te ukraińskie "ludowe pieśniczki" również to nie moje klimaty ale warstwa instrumentalna, te charakterystyczne przejścia, niepowtarzalna gitara i wrażliwość Gilmoura są obecne - więc dajmy spokój "świętemu oburzeniu" ok ? - może więcej gniewu i zniesmaczenia poświecimy np pseudo naszemu rządowi lub "nie-rządowi" i skandalicznym wypowiedziom .... hmmmm ?..... od razu przypomina mi się "urojona" nagonka na pseudo wytrawnych koneserów, którzy w imię jakiś tam niezrealizowanych dawnych ambicji postanowili na każdym kroku miażdżyć i zrobić pośmiewisko z Endless River - a gdy zostali nieco sprowadzeni do parteru i wyśmiani - zaczęli na cały regulator krzyczeć jak wieśniak Denis w Św. Graalu Monty Pythona - że ".... na pomoc, jestem represjonowany..." aleśmy się wtedy uśmiali - przez okruchy litości jakie gnieżdżą się w moim sercu nie wspomnę kto na tym forum wówczas się do reszty skompromitował..... :D , ale by sobie to uświadomić trzeba mieć ciut intelektu i wrażliwości emocjonalnej.

https://www.youtube.com/watch?v=l8ukak8P2vY
...Nobody expects the Spanish inquisition !
Awatar użytkownika
Dżejdżej
epka analogowa

Post autor: Dżejdżej »

Cóż - tym razem Gilmour ubiegł w temacie Watersa i tylko tyle (Roger będzie zapewne jak zwykle wściekły - choć ja wolałbym aby się lepiej dogadali i zagrali wspólnie jakiś benefit a może nawet napisali na tę okazję 1-2 kawałki , można pomarzyć...).
Together we stand - divided we fall
Awatar użytkownika
WOJTEKK
box z pełną dyskografią i gadżetami

Post autor: WOJTEKK »

Nie jest złe.
Nie ma ludzi niezastąpionych. Oprócz The Rolling Stones.

http://artrock.pl/
Awatar użytkownika
stranger
maxi-singel kompaktowy

Post autor: stranger »

Moje zdanie na temat ww. utworu - na szczytne cele, w.. "zamierzchłych czasach" nagrywało się ambitne utwory - vide: mój podpis 8)
Awatar użytkownika
Leptir
box

Post autor: Leptir »

Nie no bez przesady, nie jest to takie straszne. Choćby dla samej gitary Gilmoura warto posłuchać. Osobiście wolałbym co prawda, żeby darowali sobie wokal w tym kawałku i zrobili numer instrumentalny z ewentualnymi wstawkami nagranych odgłosów wojny, może jakichś fragmentów przemów Zełenskiego, płaczu kobiet - moim zdaniem robiłoby to wtedy większe wrażenie. Zrobili jak zrobili - chwała im za to, że nazwa Pink Floyd występuje w takim kontekście.
„You can be in paradise only when you do not know what it is like to be in paradise. As soon as you know, paradise is gone.” (John Gray)
Awatar użytkownika
MichalP
epka analogowa

Opcja, że dziadki wyczuły pismo nosem i postanowiły utrącić kilka szterlingów na tej "wojnie" oczywiście nie wchodzi w grę. :lol:
Awatar użytkownika
Bart
remaster

Post autor: Bart »

MichalP pisze:Opcja, że dziadki wyczuły pismo nosem i postanowiły utrącić kilka szterlingów na tej "wojnie" oczywiście nie wchodzi w grę. :lol:
Cały dochód jest przeznaczony na cel charytatywny na pomoc dla Ukrainy, więc - i tak, i nie...

Czy to dziwi, że autorzy The Wall i Final Cut - mocno antywojennych koncept albumów - zdecydowali się nagrać antywojenny protest song?
Say you want to know the truth, well you can ask me a question
I'll tell you something that you may want to hear
But I'll lie
Awatar użytkownika
MichalP
epka analogowa

no no, charytatywny... :lol:
ODPOWIEDZ