Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Monstrualny Talerz remaster
|
Wysłany: 11.01.2021, 11:53 Temat postu: |
|
|
Uwaga - to tylko dla ludzi o bardzo mocnych nerwach.
Reportaż o likwidacji Trójki. Polecam, ale jednocześnie robi się tak cholernie strasznie smutno, a jednocześnie tak bardzo chciałoby się wyjść i tym którzy za to odpowiadają po prostu solidnie wpieprzyć....Przerażające.
"To nie jest historia o piosence"
https://www.youtube.com/watch?v=2UhmEnh7XAk&feature=youtu.be |
|
Powrót do góry |
|
 |
WOJTEKK box z pełną dyskografią i gadżetami

|
Wysłany: 11.01.2021, 13:37 Temat postu: |
|
|
No cóż... "Piękna" sprawa... nawet komuchy miały więcej przyzwoitości...
Druga refleksja - śmierć frajerom. Czy oni naprawdę myśleli, że w tym układzie politycznym będą mogli robić radio o jakiejś niezależności? O święta naiwności. Trójki słuchałem od 1973-74 roku, kiedy zaczęły się Studio 202 i 60 minut na godzinę. I jakimś dziwnym trafem słuchałem jej do końca - bo do ostatniego notowania LP3, do ostatniej piosenki. Czysty przypadek, że akurat wtedy, w piątek wieczorem włączyłem ok. 21 LP3, czego już od dawna nie robiłem i "załapałem" na ten ostatni numer jeden. _________________ Nie ma ludzi niezastąpionych. Oprócz The Rolling Stones.
http://artrock.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 11.01.2021, 13:56 Temat postu: |
|
|
Z perspektywy czasu wydaje się, że celowo wykorzystano ich naiwność i dobrą wolę, byleby przetrzymać wybory prezydenckie, jakoś chwilowo uciszyć burzę, a potem już było im wszystko jedno. To są lepsze cwaniaki nam się wydaje, a w dodatku wiedzą, że ludzi mogą mieć głęboko w du... |
|
Powrót do góry |
|
 |
WOJTEKK box z pełną dyskografią i gadżetami

|
Wysłany: 11.01.2021, 14:02 Temat postu: |
|
|
Monstrualny Talerz napisał: | Z perspektywy czasu wydaje się, że celowo wykorzystano ich naiwność i dobrą wolę, byleby przetrzymać wybory prezydenckie, jakoś chwilowo uciszyć burzę, a potem już było im wszystko jedno. To są lepsze cwaniaki nam się wydaje, a w dodatku wiedzą, że ludzi mogą mieć głęboko w du... |
Dokładnie. _________________ Nie ma ludzi niezastąpionych. Oprócz The Rolling Stones.
http://artrock.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 11.01.2021, 23:15 Temat postu: |
|
|
Wieczór Płytowy Dwójki - o tym wspominał już Maciek, wspaniałe połączenie: Bill Cobham Spectrum + Massive Attack Blue Lines, ależ oni wspaniale omawiają obie płyty plus komentarze słuchaczy, piękne. Wspomniano wiele ciekawostek, ale i to, że w powstanie BL zamieszana była Neneh Cherry, która jak się okazuję jest przybraną córką Dona Cherry - tego nie wiedziałem, a Neneh kojarzyła mi się jako gwiazda popu (hiphopu?) z plakatów do gazety Bravo z dawnych lat - może trzeba to sobie też przypomnieć?
https://www.polskieradio.pl/8/5745/Artykul/2655390,Wieczor-Plytowy-10-stycznia-godz-2200 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Leptir zremasterowany digipack z bonusami

|
Wysłany: 31.01.2021, 22:16 Temat postu: |
|
|
Od października prowadzę własny program Ale Jazz! w Radiu Dla Ciebie (RDC) w każdą sobotę kilka minut po 19:00. Z góry przepraszam za bezczelną autopromocję. Nie pozwoliłbym sobie na nią, gdyby nie to, że w ostatniej audycji zrobiłem prywatne podsumowanie roku 2020 w postaci Top 10 polskiego jazzu. Może ta moja dziesiątka komuś się na coś przyda?
Audycja do odsłuchania tutaj: https://www.rdc.pl/podcast/ale-jazz-30-01-2021/ _________________ „You can be in paradise only when you do not know what it is like to be in paradise. As soon as you know, paradise is gone.” (John Gray) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Freefall zremasterowany digipack z bonusami

|
Wysłany: 31.01.2021, 22:45 Temat postu: |
|
|
Leptir napisał: | Od października prowadzę własny program Ale Jazz! w Radiu Dla Ciebie (RDC) w każdą sobotę kilka minut po 19:00. |
I dopiero teraz o tym piszesz?  |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 31.01.2021, 22:49 Temat postu: |
|
|
Jakoś głupio mi było tak z tym wyjeżdżać. 🙂 _________________ „You can be in paradise only when you do not know what it is like to be in paradise. As soon as you know, paradise is gone.” (John Gray) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Białystok zremasterowany digipack z bonusami

|
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 31.01.2021, 23:04 Temat postu: |
|
|
Leptir napisał: | Jakoś głupio mi było tak z tym wyjeżdżać. 🙂 |
Reklama dźwignią handlu .
Tak na serio, to właśnie słucham podcastu. Całkiem miło się słucha, a wieczór trudny, bo dzisiaj przykra porażka, a jutro trzeba wstać do pracy . |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 31.01.2021, 23:05 Temat postu: |
|
|
Dużo muszę się jeszcze nauczyć, ale dziękuję! 🙂 _________________ „You can be in paradise only when you do not know what it is like to be in paradise. As soon as you know, paradise is gone.” (John Gray) |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 31.01.2021, 23:38 Temat postu: |
|
|
Całkiem dobrze ci poszło .
Widzę, że EABS się do 10 nie załapał. Nie lubimy  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bart album CD

|
Wysłany: 01.02.2021, 00:04 Temat postu: |
|
|
Odsłuchałem i mimo, że jazz to nie mój świat, to było bardzo ciekawie i wręcz czułem się (niebezpiecznie!) zachęcony do zagłębienia się w cały ten dżez. Poza tym bardzo profesjonalnie wokalnie! Więcej takich autopromocji na przyszłość proszę, żebym wiedział czego słuchać. _________________ Beatus vir qui suffert temptationem quia cum probatus fuerit accipiet coronam vitae. |
|
Powrót do góry |
|
 |
B.J. box z pełną dyskografią i gadżetami

|
Wysłany: 01.02.2021, 08:29 Temat postu: |
|
|
Leptir napisał: | Od października prowadzę własny program Ale Jazz! w Radiu Dla Ciebie (RDC) |
Właściwy człowiek na właściwym miejscu  _________________ In pfecutione. extrema S.R.E. fedebit. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 01.02.2021, 10:08 Temat postu: |
|
|
Dziękuję raz jeszcze za miłe słowa.
Freefall napisał: |
Widzę, że EABS się do 10 nie załapał. Nie lubimy  |
Lubimy, ale nie aż tak, żeby EABS/Błoto załapało mi się do 10. Były blisko, ale jednak trochę im zabrakło.  _________________ „You can be in paradise only when you do not know what it is like to be in paradise. As soon as you know, paradise is gone.” (John Gray) |
|
Powrót do góry |
|
 |
|