Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
SafeMan kaseta "metalówka"

|
Wysłany: 26.06.2020, 22:02 Temat postu: |
|
|
RoryGallagher napisał: | SafeMan napisał: | https://allegro.pl/oferta/mini-zestaw-do-czyszczenia-analogis-8203476293
Ja korzystam z takiej i również sobie chwalę Przed każdym odsłuchem przykładam do obracającej się płyty i pozbywam się kurzu. Do tego co jakiś czas używam tej małej szczoteczki do przetarcia igły. |
Mam identyczną Ale używam jej przed położeniem płyty na talerz. |
Pewnie żeby napęd szanować? Jeśli masz odnośnie tego jakieś zdanie, to chętnie przeczytam, bo w sumie teraz pomyślałem, czy nie uszkadzam napędu przez nacisk. Obroty zwalniają, gdy przykładam szczotkę. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
RoryGallagher epka analogowa

|
Wysłany: 27.06.2020, 11:30 Temat postu: |
|
|
Napęd to jedno, zwłaszcza jeśli też masz paskowy, ale o same płyty też się trochę obawiam. Inna sprawa, że ruchy od środka do zewnątrz wydają mi się bardziej efektywne  _________________ Recenzje | RYM |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 27.06.2020, 12:42 Temat postu: |
|
|
Dzięki, sprawdzę sobie takie podejście:) _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Białystok zremasterowany digipack z bonusami

|
Wysłany: 26.07.2020, 11:31 Temat postu: |
|
|
Wczoraj odwiedziłem jedyny sklep z winylem jaki znalazłem w najbardziej litewskim mieście na Litwie, czyli niedalekim mi Kownie.
Właściciel ok. 60-tki z którym można się dogadać w łamanym angielskim/rosyjskim oferuje sporo płyt, więcej używanych niż nowych. Ja akurat dla siebie nic nie znalazłem. Sklep jest mniej więcej pomiędzy dworcem a końcem głównej ulicy, która z roku na rok na moich oczach robi się jednym z najfajniejszych znanych mi "deptaków". No ale Polak w Kownie to rzecz rzadka jak nasze kluby w LM więc raczej piszę to dla siebie aby nie zapomnieć o nim ... _________________ https://rateyourmusic.com/~Blodwynpig1971 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek zremasterowany digipack z bonusami

|
Wysłany: 06.08.2020, 10:48 Temat postu: |
|
|
Czy ktoś z was miał okazję przetestować jakieś wznowienie z wydawnictwa Speakers Corner Records? Wydaje się, że to legale, ale jak brzmią?  _________________ Adoptuj, adaptuj i ulepszaj. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Białystok zremasterowany digipack z bonusami

|
Wysłany: 06.08.2020, 11:56 Temat postu: |
|
|
Niedawno kupiłem fenomenalny Blue Oyster Cult - Secret Treaties z tej wytwórni i jestem jako nieaudiofil zadowolony.
Może mam coś jeszcze ale nie notuję wydawnictw. _________________ https://rateyourmusic.com/~Blodwynpig1971 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Heartbreaker maxi-singel analogowy

|
Wysłany: 27.08.2020, 22:19 Temat postu: |
|
|
W czerwcu pytałem was o trzaski na nowej płycie. Wszystko było tak jak mówiliście. Jest Ok.
Ale dzisiaj kupiłem w empiku nową płytę Division Bell. Już w pracy, jak je wyjąłem i oglądałem, zauważyłem na drugiej stronie drugiego winyla półokrągłe ryski. Pomyślałem, że to tzw. "papierówki" powstałe przy wkładaniu krążka w kopertę. W domu okazało się, że jednak nie. Skacze mi pod koniec High Hopes.
Po wyczyszczeniu płyty nadal przeskakuje w tym samym miejscu.
Zapłaciłem 130 złotych za nową płytę nie po to, żeby się wkur...ć.
Reklamował ktoś z Was winyl? Nie ma problemu? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monstrualny Talerz remaster
|
Wysłany: 27.08.2020, 22:48 Temat postu: |
|
|
Miałem tak z Aghartą Davisa, w MM przyjęli bez problemu (chyba wtedy się nazywał inaczej, Saturn chyba) |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 28.08.2020, 10:01 Temat postu: |
|
|
Reklamacja koniecznie. Nie powinni robić problemu. _________________
 |
|